Let op! Geld lenen kost geld

Welke lening past bij mij?

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Bij ons heeft u alleen de keuze uit consumptieve producten, namelijk: de persoonlijke lening en een Flex en Zeker lening, de opvolger van het doorlopend krediet. Lease- of huurconstructies of hypothecaire kredieten bieden wij niet aan.

Wij leggen u daarom de eigenschappen van de leenvormen uit die wij aanbieden, inclusief de voordelen en nadelen. Zo maakt u een weloverwogen keuze voor het consumptief krediet dat past bij uw persoonlijke situatie en het gewenste leendoel.

Kies ik een persoonlijke lening of Flex en Zeker lening?

De keuze voor de leenvorm hangt af van uw leefsituatie, wensen en financiële draagkracht.
Wilt u eenmalig geld lenen voor een uitgave of aanschaf waarvan de totale kosten al bekend zijn? Of heeft u graag een flexibel extraatje achter de hand? Is er verschil in de maandelijkse kosten en welke lening is het goedkoopst?

Wanneer kiest u voor een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is de meest gekozen lening (97% van al onze klanten kiest voor een persoonlijke lening.) Het is ook de goedkoopste optie.
Een persoonlijke lening past bij u als u eenmalig een vast, vooraf afgesproken bedrag wilt lenen voor een auto, boot of de verbouwing/ verduurzaming van uw koopwoning.

Sluit u de persoonlijke lening af voor een verbouwing, heeft u recht op fiscaal voordeel. De rente van de lening is 100% aftrekbaar in box 1.

Kenmerken van de persoonlijke lening:

  • Altijd een vaste rente en vaste looptijd: geen verrassingen.
  • Fiscaal voordeel wanneer de lening wordt gebruikt voor een verbouwing of verduurzaming van de woning
  • Altijd boetevrij extra aflossen
  • Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen

Wanneer kiest u voor een Flex en Zeker lening?

Wilt u toch graag tijdelijk een flexibel extraatje achter hand, is er nu de optie van een Flex en Zeker lening. Deze leenvorm past bij u als maximaal 24 maanden wat extra bestedingsruimte wilt hebben tot aan een afgesproken kredietlimiet. Daarna wordt de lening omgezet in een persoonlijke lening en kunt u alleen nog maar aflossen.

Neemt u een bedrag op dan kunt u na aflossing hiervan opnieuw opnemen tot aan uw limiet (5000 euro tot 75.000 euro). U betaalt alleen rente over het opgenomen gedeelte. De rente ligt vast gedurende de gehele looptijd van maximaal 10 jaar. Het rentepercentage van een Flex en Zeker lening ligt hoger dan bij een persoonlijke lening. Dat maakt de Flex en Zeker lening de duurdere optie.

Kenmerken van de Flex en Zeker lening:

  • De eerste 24 maanden extra geld achter de hand
  • Rente wordt alleen betaald over het opgenomen bedrag
  • Altijd boetevrij extra aflossen
  • Rente ligt hoger dan een persoonlijke lening
  • Fiscaal voordeel geldt niet voor een Flex en Zeker lening ook al wordt de lening voor een verduurzaming of verbouwing gebruikt

Tip: oversluiten naar een persoonlijke lening met lage rente
Heeft u nog een doorlopend krediet lopen? U kunt altijd uw doorlopend krediet kosteloos laten oversluiten naar een persoonlijke lening. Zo profiteert u van een lagere, vaste rente in plaats van de hogere, variabele rente. Hetzelfde geldt voor een Flex en Zeker lening: heeft u een Flex en Zeker lening afgesloten maar had u achteraf gezien liever gekozen voor een persoonlijke lening? Ook dan mag u bij ons kosteloos uw Flex en Zeker lening oversluiten naar een persoonlijke lening.

U kunt ook onze leenwijzer gebruiken om een lening te vinden die precies is afgesteld op uw wensen

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen