Let op! Geld lenen kost geld

Met welke formule kan ik de rente berekenen van een lening?

Veelgestelde vragen over lening en rente berekenen

Wat is uw rente?

Omdat de formule om de rente te berekenen erg ingewikkeld is, stellen wij onze Excel rekenmodule beschikbaar. Hiermee kunt u eenvoudig de rente berekenen van een lening zonder dat u zich hoeft te verdiepen in de formule. Om gebruik te maken van onze formule om de rente te berekenen heeft u wel een aantal gegevens nodig. Dit zijn het bedrag wat u geleend heeft, de looptijd en de maandtermijn. Als u deze gegevens invult, berekent de formule de rente en krijgt u een goede indicatie van de rente die u maandelijks en jaarlijks betaalt voor uw lening.

Of bekijk de actuele rente percentages van onze leningen 

Direct de rente van uw lening berekenen

Wilt u de rente berekenen van een persoonlijke lening dan is het belangrijk dat u het oorspronkelijk geleende kredietbedrag en de oorspronkelijke looptijd invult. Wilt u de rente berekenen van een doorlopend krediet? Dan kunt u het actuele uitstaande saldo en de (theoretische) looptijd van het doorlopend krediet invullen.Selecteer een productvorm
Vul het oorspronkelijke leenbedrag in
Vul het openstaande saldo in
Vul de oorspronkelijke looptijd in
Vul het huidige maandtermijn in
Vul uw e-mailadres in

Na verzenden ontvangt u van ons per e-mail

  • De uitslag van de berekende rente.
  • Onze top 5 rentes voor een lening van {{aanvraag.openstaand | currency : "€" : 0}}.
  • Gratis Excel rekenmodule met daarin de formule om de rente te berekenen.


Op basis van de ingevulde gegevens bedraagt de rente {{currentInterest | number : 1}}%.

Onze voordeligste rente voor een {{cheapestProduct}} van {{cheapestLoan.leenbedrag | currency : "€" : 0}} is {{cheapestLoan.rente}}. U kunt hiervoor direct een vrijblijvende offerte aanvragen.


Vrijblijvend offerte aanvragen

Natuurlijk zijn er ingewikkelde formules om de cumulatieve rente te berekenen. Echter is de cumulatieve rente van doorlopend krediet of een persoonlijke lening ook handmatig, zonder ingewikkelde formule, te berekenen: Termijnbedrag x (Theoretische) Looptijd = Totaal te betalen bedrag -/- leenbedrag = Cumulatieve rente.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen