Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Met welke formule kan ik de rente berekenen van een lening?

Veelgestelde vragen over berekeningen en formules

Omdat de formule om de rente te berekenen erg ingewikkeld is, stellen wij onze Excel rekenmodule beschikbaar. Hiermee kunt u eenvoudig de rente berekenen van een lening zonder dat u zich hoeft te verdiepen in de formule. Om gebruik te maken van onze formule om de rente te berekenen heeft u wel een aantal gegevens nodig. Dit zijn het bedrag wat u geleend heeft, de looptijd en de maandtermijn. Als u deze gegevens invult, berekent de formule de rente en krijgt u een goede indicatie van de rente die u maandelijks en jaarlijks betaalt voor uw lening.

Wilt u de rente berekenen van een persoonlijke lening dan is het belangrijk dat u het oorspronkelijk geleende kredietbedrag en de oorspronkelijke looptijd invult. Wilt u de rente berekenen van een doorlopend krediet? Dan kunt u het actuele uitstaande saldo en de (theoretische) looptijd van het doorlopend krediet invullen.

Natuurlijk zijn er ingewikkelde formules om de cumulatieve rente te berekenen. Echter is de cumulatieve rente van doorlopend krediet of een persoonlijke lening ook handmatig, zonder ingewikkelde formule, te berekenen: Termijnbedrag x (Theoretische) Looptijd = Totaal te betalen bedrag -/- leenbedrag = Cumulatieve rente.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen