Let op! Geld lenen kost geld
Waarom bieden wij nazorg

Datum: 19 juni 2020
Door: Halmar Wolfswinkel

Waarom bieden wij nazorg na het afsluiten van een lening?

Nazorg is belangrijk om veilig, verantwoord en voordelig te blijven lenen, daarom bieden wij deze service. Onze dienstverlening stopt niet na de uitbetaling van het leenbedrag. We blijven onze klanten begeleiden tijdens de gehele looptijd van hun Persoonlijke Lening.

Bij het afsluiten van de lening doen we eerst een BKR-check en gaan we na of de lening verantwoord is qua inkomsten/ lasten (volgens de leennormen van het Nibud).
Daarna checken we:

  • Of de lening past bij uw situatie 
  • Of klanten voldoende kennis en ervaring hebben met lenen 
  • Of een aanvraag past binnen alle wet- en regelgeving rondom leennormen 

Na het afsluiten van de lening contacten wij onze klanten minimaal één keer per jaar om te kijken of alles nog klopt qua inkomsten/ lasten/ woon- en gezinssituatie. Ook bespreken we of de lening goed loopt, of alles nog naar wens is en of de rente en voorwaarden nog marktconform zijn. Zijn er aanbieders met een lagere rentes of betere voorwaarden? Dan maken wij onze klanten daarop attent en sluiten we de lening kosteloos over.

Leveren andere aanbieders ook nazorg?

Sommigen wel. Maar niet zo actief als wij en vaak ook pas sinds kort, onder druk van de AFM (zorgplicht). 

Wij hebben altijd al nazorg geleverd. Dat komt omdat we uit de praktijk weten dat extra service zowel de klant als onszelf verder helpt. Onze systemen zijn hier ook volledig op ingericht, waardoor we foutloos kunnen werken en niemand laten ‘bungelen’. Het doel is om zo veilig en verantwoord mogelijk een lening af te sluiten en af te kunnen lossen. Het resultaat mag er zijn: 98% van onze klanten kan zonder problemen elke maand aan de aflossingen voldoen! 

EXTRA TIP: pas op voor ‘lenen met aanbetaling’

Als het gaat om geld lenen is het belangrijk dat u een betrouwbare kredietaanbieder kiest. Op social media circuleren aanbiedingen voor leningen zonder BKR toetsing.  De AFM waarschuwt hiervoor: dit zijn illegale kredietaanbieders. Een BKR toetsing is namelijk verplicht bij elke lening. Bovendien moet u bij deze illegale aanbieders eerst betalen voor zogenaamde administratiekosten of een verzekering en hoort u daarna niets meer. Weg geld, geen lening. 

 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen