Let op! Geld lenen kost geld
oversluiten

Datum: 10 november 2022
Door: Michel Vrenegoor

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van een lening?

Een lening aanvragen hoeft niet lang te duren. Het is voor u handig om vooraf te weten wat u moet aanleveren zodat uw aanvraag snel en zorgvuldig gedaan kan worden.

Uw tijd is kostbaar en besteedt u liever aan iets leuks. Bij ons kunt u online geld lenen en staat een snelle service centraal. Wij alleen gegevens die écht nodig zijn. Hebben we achteraf toch meer informatie nodig? Dan kunt u die per mail aanleveren.

Stap 1: gegevens online lening aanvragen als particulier

Als particulier kunt u zeker bij ons terecht voor een leningaanvraag. Voor een vrijblijvende aanvraag, hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • Gewenst leenbedrag en soort lening;
 • Woonsituatie: huur of koopwoning;
 • Naam- en adresgegevens;
 • Burgerlijke staat;
 • Thuiswonende kinderen;
 • Type inkomen: vaste baan, ondernemer, uitkering etc.;
 • BKR notering. Als u niet precies weet of u een positieve of negatieve BKR notering heeft, is dat geen probleem. Wij controleren dit altijd nog bij Bureau Kredietregistratie.

En dat is het! Voor de aanvraag hoeft u nog geen - vertrouwelijke - documenten mee te sturen.

Stap 2: aanvullende documenten voor particulieren

Vertrouwelijke gegevens vragen wij altijd per mail op. Deze informatie kunt u op een rustig moment opzoeken en per mail naar ons retourneren. Gegevens die we per mail opvragen, zijn:

 • Woonlasten;
 • Informatie over uw werk: beroep, werkgever, bruto maandloon en datum indiensttreding;
 • Bij een tijdelijke dienstverband of uitzendcontract, vragen we de einddatum of uitzendfase;
 • Bij pensioen of een arbeidsongeschiktheidsuitkering, vragen we de naam van de uitkeringsinstantie, ingangsdatum en laatste keuringsdatum.

Gegevens voor geld lenen als ondernemer

Wilt u geld lenen als ondernemer voor privédoeleinden? Dan hebben we extra informatie nodig. Ook die vragen we per mail bij u op. Het is wel handig om de gegevens alvast bij de hand te hebben, zodat wij u een voordelig leenaanbod kunnen doen. U moet de jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar kunnen overleggen. Het is belangrijk dat uw onderneming een positief eigen vermogen heeft en dat u geld leent voor eigen gebruik, oftewel voor privédoeleinden.

Vaak sturen wij u nog dezelfde dag de offertes van onze partnerbanken. Daarvoor hebben we wel alle gegevens nodig. Ukunt het beste de bovengenoemde gegevens bij de hand houden, zodat we direct kunnen schakelen.

Nog een laatste noot: natuurlijk behandelen we uw gegevens uiterst zorgvuldig. Daarom zijn we aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens. U kunt dus altijd zorgeloos en helemaal vrijblijvend een aanvraag bij ons indienen. Dan kijken wij wat we voor u kunnen betekenen. Onze werkwijze geeft nog meer informatie.

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen