Let op! Geld lenen kost geld

Het aflossen van een lening betekent het terugbetalen van de lening.

Wanneer u een lening gaat terugbetalen bestaan de maandlasten voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing. De rente is de vergoeding voor de bank voor het verstrekken van de lening. Met het aflossingsdeel betaalt u de lening terug. Met extra of vroegtijdig aflossen kunt u de lening sneller terugbetalen. Afhankelijk van de soort lening gelden andere voorwaarden voor aflossen.

Hoe werkt het aflossen van een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening is het bedrag dat u per maand aflost tijdens de looptijd gelijk. U weet vooraf precies wanneer u de lening heeft terugbetaald. Wilt u tijdens de looptijd van de persoonlijke lening extra aflossen, dat kan en is altijd boetevrij.

Meer over de persoonlijke lening

Hoe werkt het aflossen van een doorlopend krediet?

Voor een doorlopend krediet betaalt u een variabele rente. Welk deel van uw maandlasten rente is en welk deel aflossing, is afhankelijk van de actuele rente. Bij een stijgende rente wordt het aflossingsdeel kleiner en doet u er langer over om de lening terug te betalen. Met een doorlopend krediet kunt u de lening tijdens de looptijd zonder kosten geheel of gedeeltelijk aflossen.

Meer over het doorlopend krediet

Relevante informatie:

Aflossing lening berekenen

Aflossingsvrij krediet

Boetevrij aflossen persoonlijke lening

Alle leenbegrippen

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen