Let op! Geld lenen kost geld

Het aflossen van een lening betekent het terugbetalen van de lening.

De maandlasten voor geld lenen bestaan uit een deel rente en een deel aflossing. De rente is de vergoeding voor de bank voor het verstrekken van de lening. Met het aflossingsdeel betaalt u de lening terug. Met extra of vroegtijdig aflossen kunt u de lening sneller terugbetalen. Afhankelijk van de soort lening gelden andere voorwaarden voor aflossen.

Aflossen persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening is het bedrag dat u per maand aflost tijdens de looptijd gelijk. U weet vooraf precies wanneer u de lening heeft terugbetaald. Wilt u tijdens de looptijd van de persoonlijke lening extra aflossen, dan betaalt u hiervoor een bedrag. Lees meer over aflossen van een persoonlijke lening.

Aflossen doorlopend krediet 

Voor een doorlopend krediet betaalt u een variabele rente. Welk deel van uw maandlast rente is en welk deel aflossing, is afhankelijk van de actuele rente. Bij een stijgende rente wordt het aflossingsdeel kleiner en doet u er langer over om de lening terug te betalen. Met een doorlopend krediet kunt u de lening tijdens de looptijd zonder kosten geheel of gedeeltelijk aflossen. Lees meer over aflossen van een doorlopend krediet.

Gerelateerde informatie:

Aflossing lening berekenen

Aflossingsvrij krediet

Boetevrij aflossen persoonlijke lening

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen