Let op! Geld lenen kost geld

Huurkoop

Huurkoop is een kredietvorm. U koopt een product, in geval van huurkoop meestal een auto, en betaalt dit product af in termijnen. In eerste instantie wordt het goed dus “gehuurd”, maar aan het einde van de afgesproken periode betaalt de huurkoper (degene die het goed verkrijgt) een eindbedrag. Nadat het laatste bedrag betaald is wordt u eigenaar van gekochte product of goed. Een dergelijke constructie heeft voordelen voor zowel de verkoper als voor de huurkoper. Voor de verkoper is het een prettig idee dat het eigendom van het goed bij hem of haar berust, totdat de huurkoper de laatste termijn heeft voldaan. Voor de huurkoper ligt het voordeel vooral op financieel vlak: de berekende rente is relatief laag. Ook heeft men direct de beschikking over het goed.

Huurkoop verschilt van financial lease door het feit dat de eigendomsoverdracht aan het einde van de periode van rechtswege gebeurt en dus niet optioneel is. Wettelijk wordt u dus eigenaar na de laatste betaling van huurkoop.

Huurkoop is anders dan kopen op afbetaling door het feit dat de eigendomsoverdracht pas overgaat op de huurkoper aan het einde van de periode. Bij kopen op afbetaling wordt u direct eigenaar.

Nadelen van huurkoop:

Gerelateerde informatie over huurkoop:

Wat is financieringskrediet?

Financial lease of consumptief krediet?

Auto kopen op afbetaling

Geld lenen voor een auto: wat zijn de opties?

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen