Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 juni 2023
Door: Halmar Wolfswinkel

Financial lease of consumptief krediet?

Heeft u uw oog laten vallen op een nieuwe (elektrische) auto? Maar heeft u niet voldoende eigen middelen om de auto van uw keuze te kunnen betalen?

Gelukkig zijn er verschillende financieringsmogelijkheden zodat u toch snel eigenaar van de auto kunt worden.

Kiest u voor leasen of sluit u een lening af om uw auto te financieren (consumptief krediet)? Wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten en welke financieringsvorm past het beste bij uw situatie?

We zetten een aantal feiten en tips op een rij, om u te helpen met de keuze voor een voordelige en verantwoorde financiering voor uw nieuwe (elektrische) auto.

Auto financieren met een lease constructie

Er zijn een aantal vormen van leasen: financial lease, operational lease en private lease. Het verschil zit hem in de leasenemer en of u na de leaseperiode eigenaar wordt. Hieronder een overzicht:

Financial lease

Financial lease is een vorm van huurkoop voor ondernemers. U wordt uiteindelijk eigenaar van de auto/ het voertuig. Alle bijkomende kosten aan verzekering, onderhoud en belasting zijn voor uw rekening, daarom zijn de maandtermijnen in verhouding lager dan bij operational lease. U kunt de auto tussentijds inruilen.

Aan het einde van het leasecontract betaalt u, indien van toepassing, nog een slottermijn aan de leasemaatschappij en daarna is de auto echt van u.

Operational lease

Bij operational lease staat de auto op naam van de lease maatschappij. U betaalt maandelijks een vast bedrag en de bijkomende kosten zijn voor rekening van de leasemaatschappij. U betaalt alleen de gebruikskosten: benzine /het opladen, eventuele bekeuringen, het eigen risico bij schade, plus kosten voor meer kilometers.

De auto is tussentijds niet in te ruilen.U wordt uiteindelijk geen eigenaar van de auto, u huurt hem alleen. Aan het eind van de looptijd heeft u wel de optie om de auto te kopen.

Private lease

Private lease is bedoeld voor particulieren (en zzp’ers). Met een private leasecontract voor de financiering van uw (elektrische) auto kiest u ook voor een vorm van huren.

De leaseauto blijft eigendom van de leasemaatschappij en na de afgesproken leaseperiode levert u hem weer in. Tussentijds wisselen van auto is niet mogelijk. Bij private lease zijn alle bijkomende kosten voor de leasemaatschappij: verzekering, autobelasting en het onderhoud.

U betaalt alleen de gebruikskosten, zoals tanken/ opladen, eventuele boetes en het eigen risico bij schade.  

Goed om te weten: wilt u een hypotheek afsluiten? Private lease heeft ook invloed op het maximale hypotheekbedrag dat u kunt lenen.

Geld lenen voor het financieren nieuwe auto

Een autolening afsluiten betekent dat u het benodigde bedrag al in huis heeft als u de auto gaat ophalen.U kunt de auto dus zelf betalen aan de vakgarage of dealer en u wordt meteen eigenaar van de auto. De afgesloten lening betaalt u vervolgens in maandelijkse termijnen af aan de kredietverstrekker.

Een ander groot voordeel van een lening is dat u tussentijds altijd boetevrij extra mag aflossen op de lening. Bij leasen wordt bij extra aflossingen/ afkoop meestal een boete in rekening gebracht.

Omdat u de eigenaar van de auto bent, bepaalt u bovendien zelf of u nog even doorrijdt met uw auto of dat u een andere koopt en deze auto inruilt.

Oversluiten dure autolening naar voordelige persoonlijke lening

Realiseert u zich na het lezen van dit artikel u een (te) dure lening heeft lopen voor uw auto? Wat veel consumenten niet weten, is dat u een dure lening kosteloos kunt oversluiten. Wij bieden de laagste rentes van Nederland en gunstige voorwaarden.

Offerte aanvragen voor autofinanciering?

Wilt u een lening afsluiten voor het financieren van uw nieuwe auto? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang direct een overzichtelijk voorstel, waar u ook echt voor in aanmerking komt.

Gerelateerde informatie:

Auto leasen of kopen?

Auto kopen op afbetaling

Elektrische auto financieren?

Wat zijn de daadwerkelijke kosten van het kopen en bezit van een auto?

Autofinanciering met 0% is niet mogelijk

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen