Let op! Geld lenen kost geld

Krediethypotheek

Een krediethypotheek is een andere betekenis voor een tweede hypotheek en wordt in de meeste gevallen voor de financiering van een verbouwing afgesloten maar kan ook voor andere leendoelen worden gebruikt.

U kunt een tweede hypotheek afsluiten als u in bezit bent van een koopwoning waar u een eerste hypotheek op heeft. Maar die tweede hypotheek kunt u alleen afsluiten als er overwaarde (bij verkoop is de opbrengst hoger dan de schuld die u heeft op de eigen woning) op de eerste woning zit. Als u geen overwaarde op uw woning heeft is het afsluiten van een krediethypotheek lastig. Banken geven voor een tweede hypotheek maximaal 75% van het gevraagde bedrag door de strenge regels rondom hypotheekverstrekking.

Een krediethypotheek wordt in de meeste gevallen aangevraagd voor een verbouwing aan de eigen woning maar hij kan ook voor andere leendoelen worden gebruikt. De rente van een hypotheek is laag maar brengt wel meerdere extra kosten met zich mee zoals taxatie- en notariskosten, advies- en afsluitkosten.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen