Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Elektrische auto financieren

Lage vaste rente vanaf 3,5%

Elektrisch rijden: steeds meer mensen maken deze droom waar. De aanschaf van een elektrische auto is nog steeds duurder dan bij een benzineauto, maar daarna profiteert u direct van minder gebruikskosten. Bij ons financiert u een elektrische auto al vanaf een historisch lage rente van 3,5%. Gewoon online, zonder dure advies-en afsluitkosten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische auto?

De voordelen van elektrisch rijden worden steeds overtuigender:

 • Geen uitstoot dus beter voor het milieu
 • Stil en comfortabel
 • Minder maandkosten
 • U betaalt geen wegenbelasting
 • Minder onderhoudsbeurten
 • Bij thuis opladen rijdt u tot de helft goedkoper
 • Steeds meer publieke laadpalen in uw buurt

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan elektrisch rijden:

 • De aanschafprijs is hoger (check de tips onderin voor subsidies!)
 • Beperktere actieradius
 • Opladen duurt langer dan tanken
 • Opladen vereist planning omdat er nog niet overal laadpalen staan

Mogelijkheden om een elektrische auto te financieren

 1. Natuurlijk is een eigen spaarpotje de beste en goedkoopste manier om een elektrische auto aan te schaffen. Maar niet iedereen heeft tienduizenden euro’s liggen voor de financiering.

 2. Een andere optie is leasen, maar hier zijn een aantal nadelen aan verbonden: u verliest onder andere schadevrije jaren, contractbreuk van het contract is duur, private lease beperkt het afsluiten van een hypotheek en uiteindelijk is de auto nog steeds niet van u. Het grootste belang van leasemaatschappijen is verder om zoveel mogelijk leaseauto’s op de weg te krijgen, niet om u verantwoord te laten lenen.
  Meer informatie rond leasen? Check de tips voor de aanschaf van een elektrische auto, verderop in deze pagina.

 3. Financiering via een Persoonlijke Lening. Het grote voordeel van zo’n lening met een nette rente is dat u geen risico’s loopt bij leasemaatschappijen of kredietverstrekkers met hoge rentes tot rond 7%. De auto is met een Persoonlijke Lening ook meteen van u. Bovendien kan een eigen elektrische auto u als particulier belastingvoordeel opleveren. 

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een elektrische auto?


Een elektrische personenauto met een minimaal bereik van 120 km kost gemiddeld 12.000 – 45.000 euro.
Het gemiddelde leenbedrag voor een elektrische auto is 30.000 euro en wordt binnen 5 jaar terugbetaald.

elektrische auto

Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening kan zeker interessant zijn voor de financiering van een elektrische auto. Zolang u de maandlasten maar kunt dragen. Bij een Persoonlijke Lening zijn het leenbedrag, de looptijd en de rente van tevoren vastgesteld. Daarom zijn er geen vervelende verrassingen achteraf. Het geeft u de veiligheid en zekerheid om zo verantwoord mogelijk geld te lenen.

 • Vaste lage rente vanaf 3,5% - Laagste van Nederland!
 • De rente staat vast gedurende de gehele looptijd
 • Vast bedrag lenen vanaf € 5.000,-
 • Vaste looptijd
 • Vaste maandtermijnen
 • Altijd boetevrij extra aflossen
 • Veilig, verantwoord en voordelig online afsluiten

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 3,5%
 • Geheel vrijblijvend en kosteloos offerte aanvragen
 • Met één aanvraag een compleet aanbod van 5 banken in één overzicht
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht
 • U ontvangt een realistisch aanbod
 • Snel, foutloos en voordelig
 • Altijd boetevrij aflossen
 • Niet tevreden, geld terug!

8 Tips voor de aanschaf van een elektrische auto

 1. Pas op met geld lenen bij de dealer. De dealer heeft er belang bij om de auto te verkopen. Als u bij hem geld moet lenen voor de elektrische auto, heeft u dus minder financiële onderhandelingsruimte en de rente ligt hoger.

 2. Pas op met leasen. Leasen heeft weliswaar als voordeel dat u een vast maandbedrag betaalt en geen omkijken heeft naar onderhoud, maar er zijn ook veel nadelen aan verbonden. Leasen is kostbaar bij weinig gebruik (minder dan 10.000 kilometer per jaar) maar ook bij méér kilometers dan in het contract is vastgelegd. En aan het eind van het contract is de auto alsnog niet van u. De AFM heeft een voorstel gedaan voor een wetswijziging om (private) lease verantwoorder in de markt te zetten. Dit door lease - net als geld lenen - onder de WFT (Wet op het financieel toezicht) te plaatsen. Maar zover is het nog niet.
  Ook zijn er aan leasen vaak leeftijdsgrenzen verbonden (75 jaar en 21/24 jaar).

 3. Wat is de actieradius? Niet elke dealer geeft het bereik duidelijk aan, daarom is het vaak nodig om zelf op onderzoek uit te gaan en er goed naar te vragen.
  Algemeen gezegd ligt het bereik van een elektrische auto tussen de 100 kilometer bij een Smart tot ca. 500 kilometer (of zelfs meer) bij een Tesla.
 1. Is de looptijd van de lening in evenwicht met de gebruiksduur van de auto? De meeste fabrikanten geven een garantie van 8 jaar. Dat komt omdat de accu van een elektrische auto het duurste onderdeel is en ongeveer 8 jaar meegaat. Het is dus zonde om een lening af te sluiten met een looptijd van meer dan 8 jaar. Want wie wil nog steeds een lening af moeten betalen voor een auto die niet meer in optimale conditie of zelfs niet meer in bezit is?

  EXTRA TIP: vraag ook altijd naar de voorwaarden voor accuvervanging buiten de garantie.
 1. Hoe milieuvriendelijk is de elektrische auto? Het feit dat elektrische wagens geen uitstoot hebben, haalt veel mensen over de streep.
  Toch zijn er nog verschillen tussen de auto’s.  Zo heeft een hybride  twee vormen van aandrijving: de half hybride variant is voorzien van een elektromotor die de brandstofmotor kan ondersteunen. Een compleet hybride auto schakelt automatisch tussen elektromotor en brandstofmotor. Hybride’s rijden dus weliswaar schoner dan voertuigen met verbrandingsmotor, maar wie zo milieuvriendelijk mogelijk wil rijden kiest het beste voor een volledig elektrische auto.
  Groene stroom maakt het plaatje compleet. Het aandeel groene stroom in openbare laadpalen kan wel per gemeente verschillen.
 1. Hoe zit het met de laadpalen? Er zijn 3 soorten laadpalen: publieke oplaadpunten, snel-laadpalen en thuislaadpunten. Check van te voren of er publieke oplaadpunten in uw buurt zijn en of er abonnementskosten aan verbonden zijn.
  Wat zijn de oplaadtijden? Een publieke oplaadpaal heeft ongeveer 4 uur nodig om de accu weer 100% op te laden. Snel-laadpalen (bijvoorbeeld bij tankstations) brengen het accuniveau binnen 30 minuten alweer op 80%. Let er wel op dat niet elke elektrische auto geschikt is voor dit type oplaadpaal. Een thuislaadpunt wordt aangesloten op een aparte stroomgroep. Dit type is heel makkelijk aan te vragen en soms kan het zelfs gratis via de gemeente.

 2. Inclusief of exclusief batterij?
  Sommige elektrische auto’s worden zonder batterij verkocht en liggen dan een stuk lager in de prijs. Dit moet altijd vermeld worden, maar het is verstandig om er zelf ook nog naar te vragen.
  Goed om te weten: bij een occasion kan de batterij vermogen kwijt zijn doorgaans 10% minder actieradius na elke 250.000 kilometer. 
 1. Subsidie mogelijk vanaf 1 juli 2020. De aanschaf van een elektrische auto is vanaf 1 juli 2020 een stuk goedkoper. Particulieren kunnen vanaf die datum subsidie aanvragen voor elektrische middenklasse auto’s: 4000 euro voor een nieuwe auto of 2000 euro voor een tweedehands auto. Daarmee wordt de financiering van een elektrische auto voor veel mensen steeds haalbaarder. Vaak kunnen subsidies ook op lokaal niveau worden aangevraagd.

  Meer informatie over subsidies, d.d. mei 2020

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang binnen een paar uur kosteloos het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Heeft u vragen?
Ons team heeft de antwoorden.

Als u geld wilt lenen, heeft u waarschijnlijk ook wel vragen. Bijvoorbeeld welke lening bij uw leendoel past of hoe wij werken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen, belangrijke begrippen en leendoelen voor u verzameld.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen