Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor een aanbouw

Geld lenen voor een aanbouw

Verantwoord lenen tegen een lage rente vanaf 6,5%

Wilt u meer woonruimte, maar niet verhuizen? Want u bent gehecht aan uw woning en het is prettig wonen in uw buurt? Of vindt u geen groter en betaalbaar huis dat u aanspreekt? Een aanbouw kan, wanneer u de ruimte heeft, uitkomst bieden.

Met een aanbouw creëert u extra ruimte en kunt u uw woning tegelijkertijd levensloopbestendig maken en/of verduurzamen. Naast het extra woonplezier zorgt een aanbouw bovendien voor een flinke stijging van de waarde van uw huis.

Wat kost een aanbouw?

De kosten voor een aanbouw hangen af van een aantal factoren, zoals de afmeting, het gewenste (glas)oppervlak en het materiaal van de aanbouw.

U kunt rekening houden met een kostenplaatje van ongeveer 15.000 euro maar het kan zomaar oplopen tot meer dan 50.000 euro. Per vierkante meter geldt over het algemeen een minimaal tarief van 1300 euro. De kosten hangen uiteraard af van de oppervlakte en het materiaal dat u wilt gebruiken voor de aanbouw.

Los daarvan is het altijd een goed idee om offertes aan te vragen bij meerdere aannemers, zodat u een realistisch beeld krijgt van de uiteindelijke kosten. Zo weet u precies voor welk bedrag u een lening nodig heeft.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Een aanbouw financieren met een persoonlijke lening

Welke financieringsvorm kiest u? Er zijn redelijk wat mogelijkheden om een grote investering zoals een aanbouw te financieren. Een hypotheekverhoging is niet altijd mogelijk of brengt de nodige extra kosten met zich mee. Lees daarom ook: Lening of hypotheek voor een aanbouw?

Een persoonlijke lening is een goede lening om uw aanbouw te betalen. Want met een persoonlijke lening:

 • Profiteert u van een vaste lage rente – nu zelfs historisch laag (vanaf 6,5%)
 • Leent u voor maximaal 10 jaar een vast bedrag voor uw aanbouw
 • U lotst maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente af
 • Leent u gewoon online en zonder advies- en afsluitkosten.
 • Profiteert u van fiscaal voordeel. Want een aanbouw valt onder ‘woningverbetering’ en dan mag u de rente volledig aftrekken van uw inkomstenbelasting. U betaalt dus onder de streep alleen het geleende bedrag terug, niet de rente.
 • Kunt u bovendien onbeperkt en boetevrij extra bedragen aflossen.

De rente die u voor een persoonlijke lening bij ons betaalt ligt (bijna) altijd lager dan bij de standaard banken. Daar zijn verschillende redenen voor: waarom zijn wij goedkoper dan banken?

Tips voor geld lenen aanbouw

Een aanbouw laten plaatsen betekent een behoorlijke verbouwing, die uw woning niet alleen comfortabeler en ruimer maakt maar hem ook in waarde laat stijgen. Een goede investering dus! Wij geven u graag 2 tips om zo’n grote klus nog waardevoller te laten uitpakken. 

 1. Combineer de aanbouw met het verduurzamen van uw woning. Als u toch een aanbouw laat plaatsen, waarom dan niet meteen extra maatregelen voor verduurzaming treffen? Zoals isolatie (dak, vloeren, spouwmuur), een warmtepomp en zonnepanelen. Zo maakt u uw huis klimaatbestendig, daalt uw energierekening en wordt uw woning nog meer waard. U leent wellicht een hoger bedrag, maar de investering betaalt zich op den duur altijd terug. En gezien het fiscale voordeel betaalt u uiteindelijk ook voor de hogere lening voor verduurzaming géén rente.
 2. Oversluiten van andere dure leningen. Niet veel consumenten kennen de mogelijkheid om dure leningen die elders lopen samen te voegen en over te laten sluiten naar één goedkopere lening bij ons. Hoe dat werkt?
  Stel, u heeft in het verleden een of meerdere leningen afgesloten, zoals rood staan, een flexibel krediet, een krediet bij een (web)winkel (zoals kopen op afbetaling bij de MediaMarkt of de Bijenkorf) of ‘betalen in termijnen’? Deze leningen rekenen vaak een hoge rente, soms tot wel 10%. U betaalt dus de hoofdprijs. Maar dat is helemaal niet nodig, het kan veel goedkoper.
  U kunt namelijk het totaalbedrag van deze dure leningen bij elkaar optellen en dit bedrag aanvragen als persoonlijke lening. Met deze persoonlijke lening lost u vervolgens in één klap alle andere leningen af. U houdt dan nog maar één overzichtelijke lening over met een veel lagere rente.

Offerte aanvragen voor het financieren van de aanbouw

U kunt een online offerte aanvragen voor een lening. Bereken van tevoren wel hoeveel u kunt lenen en tegen welk rentetarief.

Gerelateerde artikelen:

Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen met belastingvoordeel

Geld lenen voor een verbouwing

Verbouwingskrediet aanvragen

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

aflossen

Vaste lage rente vanaf 6,5%

Bereken uw rente, maandtermijn en totaalprijs

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail en in Mijn DNKM ontvangt u een overzicht met uw mogelijkheden.

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen