Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
blog_-_verhuizen_of_verbouw

Datum: 22 juli 2015

Verbouwen of verhuizen?

De zomervakantie is een goed moment voor reflectie. En voor mooie toekomstplannen. Misschien wilt u op zoek naar een nieuwe baan. Of het komende jaar eindelijk een droomreis maken. Gister sprak ik een goede vriend die al een tijdje twijfelt tussen verhuizen of verbouwen. Tijdens ons gesprek ontstond een leuke checklist waarmee hij deze zomer aan de slag gaat. Denkt u ook aan verbouwen of verhuizen? Dan help ik u graag op weg op de juiste keuze te maken.

Wat is het budget?

Ik kan het niet vaak genoeg benoemen: voordat u een beslissing neemt, raad ik aan om inzicht te creëren in uw financiën. Op basis hiervan kunt u snel zien wat de mogelijkheden zijn. Zet alle inkomsten en uitgaven op een rij (bijvoorbeeld met een huishoudboekje) en bekijk hoeveel u over heeft of waar u kunt besparen. En oriënteer u alvast op de kosten voor een verbouwing of verhuizing. Misschien is het in één keer al duidelijk wat voor u de beste optie is.

Wat zijn uw woonwensen?

Dit is natuurlijk de leukste fase. Het moment om uw dromen op papier te zetten. Maak een overzicht waar uw ideale huis aan moet voldoen. Denk aan de locatie, de buurt, de ruimte, het aantal kamers en de buitenruimte. Kijk vervolgens in hoeverre het mogelijk is om uw wensen in uw huidige woning te realiseren. Of dat verhuizen eigenlijk de enige optie is. En leg uw wensen en het budget naast elkaar. Ontdek wat binnen uw budget mogelijk is. En of verhuizen of verbouwen het slimst is.

Verbouwen?

Verbouwen is een goede keuze als u eigenlijk heel tevreden bent over de plek waar u woont. Als u met een verbouwing uw huidige huis kunt aanpassen aan uw wensen. Bijvoorbeeld met een aanbouw voor een grotere keuken of extra slaapkamer(s). Spaargeld is natuurlijk de beste manier om uw verbouwing te financieren. Maar als dat er even niet is, zijn er ook alternatieven

Verhuizen?

Wilt u een ruimer huis of grotere tuin? En is het niet mogelijk of te duur om dit in een verbouwing te realiseren? Dan is een nieuw huis een goed idee. Ook als u dichterbij uw werk of familie wilt wonen, kiest u waarschijnlijk voor verhuizen. Houd er wel rekening mee dat u uw eigen huis ook moet verkopen. Gelukkig trekt de woningmarkt aan, maar soms is verkopen toch nog lastig. Houd ook rekening met een restschuld en oriënteer u vooraf hoe u een eventuele restschuld wilt financieren.

Ik hoop dat ik u weer wat verder op weg heb geholpen naar uw droomhuis. Of u nu kiest voor verhuizen of verbouwen. Neem in de zomer de tijd om er goed over na te denken en uw dromen waar te maken.

Vrijblijvend offerte aanvragen