Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 4 mei 2015

Hypotheek of lening voor verbouwing?

Het moment is daar: u gaat de verbouwing van uw huis starten. De nieuwe keuken is uitgezocht, de dakkapel uitgetekend of misschien wilt u nu eindelijk dubbel glas om energie te besparen. Een deel van het geld voor de verbouwing heeft u gespaard, het andere deel wilt u lenen. Maar wat is dan verstandig: uw hypotheek verhogen of een lening afsluiten?

Persoonlijke Lening alternatief

Dat u geld wilt uitgeven aan uw koopwoning, hoeft niet automatisch te betekenen dat u uw hypotheek verhoogt. Wilt u tussen de €10.000 en €75.000 lenen voor uw verbouwing? Dan bent u met een Persoonlijke Lening meestal goedkoper uit dan met het verhogen van uw hypotheek. Hebt u te weinig overwaarde op uw woning om uw hypotheek te kunnen verhogen? Dan is een Persoonlijke Lening vaak de enige optie.

Lening afsluiten goedkoper

Bij het afsluiten van een lening betaalt u, in tegenstelling tot bij het verhogen van uw hypotheek, geen advieskosten, geen afhandelingskosten en ook geen taxatie- of notariskosten. Wel profiteert u net als met een annuïtair dalende hypotheek van fiscaal voordeel. De rente van een Persoonlijke Lening die u gebruikt voor het verbouwen van uw huis is namelijk aftrekbaar van de belasting.

Lening afsluiten sneller geregeld

Een ander voordeel is dat het afsluiten van een Persoonlijke Lening veel sneller geregeld is dan het verhogen van uw hypotheek. Met een Persoonlijke Lening kunt u direct aan de slag. Nadat u het contract voor uw lening getekend en teruggestuurd hebt, staat uw geld na twee werkdagen op uw rekening.

Daarbij weet u waar u aan toe bent met een Persoonlijke Lening. U leent namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente. Deze rente blijft gedurende de gehele looptijd van uw lening hetzelfde. U weet dus vanaf het begin precies wat u iedere maand kwijt bent aan uw lening.

Offerte aanvragen

Wilt u ook meteen aan de slag? Vraag hier een offerte aan en wij sturen u binnen 24 uur een overzicht van de leningen waarvoor u in aanmerking komt bij de banken waarmee wij samenwerken.

Wist u trouwens dat u nog tot 1 juli van dit jaar kunt profiteren van het verlaagde btw-tarief op arbeid bij verbouwingen? Uw verbouwing moet wel voor die tijd zijn afgerond!

Vrijblijvend offerte aanvragen