Let op! Geld lenen kost geld
Caravans en campers steeds meer in trek bij jonge mensen

Datum: 10 augustus 2020

Caravans en Campers steeds meer in trek bij jonge mensen

Caravans en campers zijn - mede door hun nostalgische, kneuterige imago - steeds meer in trek bij jonge mensen. Sinds de uitbraak van corona steeg tussen 1 april 2020 en 1 juli 2020 het aantal jonge campereigenaren onder de 35 jaar zelfs met 17,2% tot meer dan 4600.  Ook caravans doen het goed onder deze leeftijdsgroep: het aantal caravans dat een (nieuwe) eigenaar onder de 35 jaar kreeg steeg met ongeveer 7% tot een kleine 18.000. Dit blijkt uit een onderzoek van Bovag. Het is niet alleen de nostalgie (naar de eigen jeugd op een gezellige camping) die caravans en campers zo populair maakt. Ook het feit dat veilig in of met je eigen huisje reizen coronaproof is speelt een grote rol. Bovendien zijn verre reizen en de populaire all- inclusives nu nauwelijks een optie en kijken vakantiebehoeftigen daarom naar wat er nog wél mogelijk is.

18-25 jarigen: verjongingskuur voor campers en caravans

De camper vaart wel bij deze verjongingskuur. Bij liefhebbers van 18 tot en met 25 jaar vond er zelfs een groei van 27% plaats, terwijl de groei van het aantal campers bij 65-plussers zich beperkte tot slechts 1,5%. Daarmee komt het totaal aantal kampeerauto’s in Nederland op 135.000. Met een stijging van 3,2% is dat een recordaantal, vergeleken met nog geen 100.000 nog maar 5 jaar geleden. 

Het totaal aantal caravans bleef wel ongeveer gelijk in de maanden maart – juli, zo’n 422.127. Opvallend hierbij is dat het aantal 65+ caravaneigenaren van zwaardere caravans met een eigen kenteken afnam met bijna 2%. Het aantal eigenaren in de leeftijdscategorie 18 – 25 jaar groeide daarentegen met 7,2%. 

Volgens de Bovag is de stijgende populariteit onder jongeren een flinke opsteker voor alle driehonderd camper- en caravanbedrijven uit de branche. Na een moeilijk voorjaar vol met onzekerheden en een dalende omzet, maakt de groeiende interesse voor campers, caravans en andere kampeerwagens dit jaar nog enigszins tot een succes.  

Camper of Caravan aanschaffen met Persoonlijke Lening

Heeft u ook uw oog op een leuke camper of caravan laten vallen? Een camper financieren kan verantwoord en online bij ons met een Persoonlijke Lening. U leent een vast bedrag tegen een vaste lage rente en u weet van tevoren precies wanneer de lening is afgelost. De rente ligt nu zelfs historisch laag, al vanaf 6,5%. Extra aflossen mag altijd en is geheel boetevrij. Zo kunt u nog sneller schuldenvrij van uw caravan genieten. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek binnen 24 uur wat er mogelijk is. Veel kampeerplezier gewenst!

 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen