Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een doorlopend krediet?

Veelgestelde vragen over overige

Een doorlopend krediet is een flexibele lening die u (tijdelijk) extra financiële ruimte biedt. U bepaalt zelf op welk moment en welk bedrag u opneemt, tot aan de afgesproken kredietlimiet. U betaalt alleen rente en aflossing over het opgenomen bedrag. Afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen, tot aan de afgesproken kredietlimiet. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente.

Sinds maart 2022 is de variabele rente aangepast naar een vast rentetarief en is de opnameperiode beperkt tot 24 maanden. U betaalt altijd de laagst mogelijke rente van het doorlopend krediet.

Flex en Zeker lening vervangt doorlopend krediet

Het doorlopend krediet als leenvorm wordt sinds 1 maart 2022 niet meer aangeboden op de Nederlandse markt. Dat komt omdat het lastig af te lossen en duur bleek te zijn. Opgenomen bedragen konden na aflossing steeds opnieuw worden opgenomen; zo kwam er geen einddatum van het krediet in zicht. De opvolger van het doorlopend krediet, de Flex en Zeker lening, kan een geschikte leenvorm voor u zijn. Deze lening biedt de eerste 24 maanden de mogelijkheid om flexibel geld op te nemen. Daarna wordt de lening omgezet in een lening met aflosverplichting (zoals bij een persoonlijke lening).

Relevante informatie:

Waarom steeds meer banken stoppen met doorlopend krediet

Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen