Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de rente voor rood staan bij ABN AMRO?

Veelgestelde vragen over geld lenen

De rente op rood staan bij de ABN AMRO is hoog. De rente die banken zoals de ABN AMRO rekenen voor rood staan varieert van 8% tot wel 15% en de ABN AMRO hanteert nu 9,9%. 

De ABN AMRO biedt de mogelijkheid om rood te staan zodat consumenten tijdelijke schommelingen in hun inkomsten en uitgaves kunnen opvangen. Veel mensen zien echter de optie om rood te staan als een structureel extraatje op hun inkomen.

Dat kan gevaarlijk zijn, want juist door de hoge rente is roodstand één van de duurste vormen van geld lenen.

Doorlopend krediet: extra financiële ruimte maar met lagere rente

Wilt u wel financiële reserve achter de hand hebben, maar veel minder rente moeten betalen? Dan is het interessant om uw roodstand krediet over te sluiten naar een veel voordeliger doorlopend krediet bij De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Een doorlopend krediet biedt - net als rood staan bij de ABN AMRO – extra financiële armslag tot een afgesproken limiet, maar u betaalt veel minder rente. 

Momenteel ligt de minimale rente voor een doorlopend krediet via De Nederlandse Kredietmaatschappij op 8,6%. Dat kan u op jaarbasis zomaar honderden euro’s besparing opleveren. 

Tip: Waarom zijn wij goedkoper banken?

Bij het afsluiten of oversluiten van een doorlopend krediet dient u er wel rekening mee te houden dat deze kredietvorm steeds minder wordt aangeboden. Bovendien wordt de opnamemogelijkheid van doorlopende kredieten na 36 maanden geblokkeerd en daarna wordt het doorlopend krediet omgezet in een (persoonlijke) lening met een aflosverplichting.

Doorlopende kredieten verdwijnen bij alle aanbieders langzaam maar zeker uit het aanbod, om overkreditering bij consumenten te voorkomen. Tot die tijd bent u met een doorlopend krediet nog steeds voordeliger uit dan met regelmatige roodstand. 

Persoonlijke lening als alternatief voor rood staan?

Wilt u de laagst mogelijke rente betalen en direct al starten met het overzichtelijk aflossen van uw lening? Dan is een persoonlijke lening een interessant alternatief voor een rood staan of een doorlopend krediet. 

Een persoonlijke lening is de meest verantwoorde en voordelige manier van geld lenen. Een uitkomst voor mensen met (meerdere) dure kredieten zoals rood staan, ‘kopen op afbetaling’, een krediet bij Wehkamp en Mediamarkt of een creditcardschuld. Heeft u meerdere van dat soort verplichtingen dan kunt u deze samen laten voegen en kosteloos oversluiten naar één overzichtelijke en veel voordeligere persoonlijke lening.

Met een persoonlijke lening leent u eenmalig een afgesproken bedrag, tegen een lagere rente (vanaf 6,5%). Met een persoonlijke lening leent u het totaalbedrag van uw roodstand (en andere uitstaande financiële verplichtingen) en betaalt u al deze kredieten in één keer af.

Vervolgens betaalt u in vaste maandtermijnen het geleende bedrag van de persoonlijke lening plus de rente terug. De lage rente blijft vaststaan gedurende de gehele looptijd. Ook de looptijd staat vast dus u weet precies wanneer de lening volledig is afgelost. Dat geeft overzicht en u komt niet voor nare verrassingen te staan.  

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen