Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de gemiddelde rente van een lening?

Veelgestelde vragen over rente

De gemiddelde rente van een lening is afhankelijk van diverse factoren. De gemiddelde rente die u betaalt voor een krediet hangt af van het type lening, de hoogte en de duur van de lening. De gemiddelde rente voor een doorlopend krediet is doorgaans lager dan de gemiddelde rente voor een persoonlijke lening. Voor beide kredietproducten geldt dat de rente daalt naarmate het kredietbedrag hoger wordt. De relatief hogere kosten voor een kleine lening vergeleken met een grote lening, veroorzaakt deze daling van de gemiddelde rente. Bovendien beïnvloedt uw persoonlijke situatie de gemiddelde rente van een krediet. Om de gemiddelde rente van een lening te bepalen kijkt een kredietverstrekker naar het debiteurenrisico waaronder de verhouding tussen uw inkomen en uw lasten, uw BKR betalingsgeschiedenis en uw totale vermogen.

Bij het afsluiten van een lening is het verstandig om niet alleen te beslissen op basis van de laagste rente voor een krediet. Wij raden u aan om, naast de gemiddelde rente, ook de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. De combinatie van een krediet met een lage gemiddelde rente en ongunstige voorwaarden, zoals een boete bij vervroegd aflossen, kan ervoor zorgen dat u alsnog duurder uit bent. Bent u benieuwd hoeveel rente u gemiddeld betaalt voor een lening? Vraag vrijblijvend een offerte aan om het aanbod van onze vijf partners te vergelijken of ga naar rentetarief lening voor een overzicht van onze minimum rente voor een krediet.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen