Let op! Geld lenen kost geld

Welk rentepercentage betaal ik bij een lening?

Veelgestelde vragen over lenen en rente

De rentepercentages van leningen verschillen per situatie. Zo is het rentepercentage (onder andere) afhankelijk van het type lening, de hoogte, de duur van de lening en de marktrente. Het laagste rentepercentage bij De Nederlandse Kredietmaatschappij ligt momenteel op 7%.

Wat is van invloed op het rentepercentage?

De volgende factoren zijn van belang voor het bepalen van het rentepercentage van uw lening:

  • De hoogte van de op dat moment geldende marktrente.
  • Uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen, woon-en gezinssituatie.
  • Het type lening. Kiest u voor een persoonlijke lening dan ligt de rente doorgaans lager dan bij een Flex en Zeker lening (de opvolger van het doorlopend krediet).
  • Een kleine lening (laag leenbedrag) heeft vaak een hoger rentepercentage dan een grote lening. Dat komt omdat de vaste kosten bij een kleine lening relatief hoog zijn in verhouding tot een grote lening. U leent bij ons vanaf 5000 euro tot 150.000 euro.
  • Een langlopende lening kent een hogere rente dan een lening met een korte looptijd. Een lening met een lange looptijd (langer dan 10 jaar) betekent een hoger risico voor de kredietverstrekker en dat vertaalt zich in een hogere rente.

Wij bieden altijd de laagste rentes van Nederland. Mede daarom leent u bij ons goedkoper dan bij de banken. Het lage rentepercentage staat vast gedurende de gehele looptijd van uw lening.

Overzicht actuele rentetarieven

Wilt u een realistische inschatting kunnen maken van het rentepercentage voor uw lening? En van hoeveel u in totaal voor uw lening zou betalen?
Bekijk het overzicht van de rentetarieven voor een overzicht van de actuele rentepercentages van de leningen van De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Gerelateerde informatie:

Bereken de rente van uw lening online

Vergelijk rentetarieven

Veelgestelde vragen over lening en rente berekenen

Wat is marktconforme rente?

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen