Let op! Geld lenen kost geld

Wurgkrediet oversluiten

Oversluiten naar een rente vanaf 6,7%

Zit u in een uitzichtloze situatie met uw doorlopend krediet, ook wel een wurgkrediet? Heeft u ooit een lening afgesloten bij een kredietverstrekker waarvoor u al jaren alleen maar rente betaalt of vanwege een steeds maar hoger geworden rentetarief inmiddels niets meer aflost? Wij sluiten uw lening over en helpen u graag van uw wurgkrediet af.

Wat is een wurgkrediet?

Er zijn twee vormen van wurgkredieten:

  • een rentekrediet of aflosvrij krediet waarbij u alleen rente betaalt en geen aflossing
  • een doorlopend krediet waarbij u 1% per maand aan rente en aflossing betaalt van de kredietlimiet. Maar als de rente stijgt naar bijvoorbeeld 12% heeft u eigenlijk een rente-/aflosvrij krediet. 

Als u ooit een doorlopend krediet heeft afgesloten met variabele rentes en die rente is door de jaren heen alleen maar gaan stijgen dan is de kans groot dat u te maken heeft met een wurgkrediet. De rentelasten zijn zo hoog geworden dat u alleen maar rente betaalt en niets aflost. Hiermee blijft de schuld openstaan en is uw situatie uitzichtloos.

Uiteindelijk is er op papier enige vorm van uitzicht als u richting de maximale eindleeftijd van de lening komt. Het krediet moet zijn afgebouwd voordat u deze leeftijd bereikt. Per bank kan deze leeftijd verschillen. Klanten krijgen (afhankelijk van de rente) een hogere maandlast aangeboden en het krediet wordt geblokkeerd voor opnames zodat het krediet verplicht wordt afgebouwd. De praktijk laat zien dat deze klanten niet meer in staat zijn de hogere maandlasten op te brengen vanwege hun gewijzigde inkomsten/lasten gedurende de looptijd van de lening.

Wurgkrediet oversluiten naar persoonlijke lening

De oplossing om van uw wurgkrediet af te komen is om het ‘oude’ doorlopende krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening met een vaste rente en een van te voren afgesproken looptijd. Uw wurgkrediet wordt een ‘gewone’ lening en u weet dat u na een bepaalde periode van uw lening af bent. Het rentetarief dat u gaat betalen met deze nieuwe lening ligt een stuk lager dan de lening van uw oude doorlopende krediet. Vraag een offerte aan zodat u in een overzicht kunt zien welke besparing het u maandelijks gaat opleveren en binnen welke periode u uw lening heeft afgelost.

Nu de (vaste) rente van een persoonlijke lening historisch laag staat (10 jaar vast vanaf 6,7%) is het interessant om een krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening.

Gerelateerde informatie

Wat is een wurgkrediet?

Wat is een flitskrediet?

Verantwoord geld lenen

Lening oversluiten

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u naast wurgkredieten ook andere type leningen oversluiten. Dit kunnen persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn, maar ook leningen in de vorm van kopen op afbetaling. Denk hierbij aan een Wehkamp lening (10% rente Indexering: 01-08-2021) of een kopen op afbetaling bij de MediaMarkt

Lening omzetten

Tijdens het oversluiten is het ook mogelijk om uw lening om te zetten naar een andere leenvorm. Zo kunt u bijvoorbeeld uw doorlopend krediet omzetten in een persoonlijke lening en andersom. Een combinatie krediet kan ook tot de mogelijkheden behoren.

Leningen samenvoegen

Indien u meerdere leningen heeft kunt u deze ook samenvoegen tot één lening. Ook dan is het mogelijk om te kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bent u een huiseigenaar, dan kan een Eigen huis doorlopend krediet of Eigen huis persoonlijke lening tot de mogelijkheden behoren.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen