Let op! Geld lenen kost geld

Wurgkrediet oversluiten

Oversluiten naar een rente vanaf 3,4%

Zit u in een uitzichtloze situatie met uw doorlopend krediet? Heeft u ooit een lening afgesloten bij een kredietverstrekker waarvoor u al jaren alleen maar rente betaalt of vanwege een steeds maar hoger geworden rentetarief inmiddels niets meer aflost? Wij sluiten uw lening over en helpen u graag van uw wurgkrediet af. Makkelijk en online. 

Wurgkredieten

Je hebt twee vormen van een zogenaamd wurgkrediet:

  • een rentekrediet of aflosvrij krediet waarbij je alleen rente betaalt en geen aflossing
  • een doorlopend krediet waarbij je 1% per maand aan rente en aflossing betaalt van de kredietlimiet. Maar als de rente stijgt naar bijvoorbeeld 12% heb je eigenlijk een rente-/aflosvrij krediet. 

Als u ooit een doorlopend krediet heeft afgesloten met variabele rentes en die rente is door de jaren heen alleen maar gaan stijgen is de kans groot dat u te maken heeft met een wurgkrediet. De rentelasten zijn zo hoog geworden dat u alleen maar rente betaalt en niets aflost. Hiermee blijft de schuld openstaan en is uw situatie uitzichtloos.

Uiteindelijk is er op papier enige vorm van uitzicht als u richting de maximale eindleeftijd van de lening komt. Het krediet moet zijn afgebouwd voordat u deze leeftijd bereikt. Per bank kan deze leeftijd verschillen. Klanten krijgen (afhankelijk van de rente) een hogere maandlast aangeboden en het krediet wordt geblokkeerd voor opnames zodat het krediet verplicht wordt afgebouwd. De praktijk laat zien dat deze klanten niet meer in staat zijn de hogere maandlasten op te brengen vanwege hun gewijzigde inkomsten/lasten gedurende de looptijd van de lening.

Wurgkrediet oversluiten naar persoonlijke lening

De oplossing om van uw wurgkrediet af te komen is om het ‘oude’ doorlopende krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening met een vaste rente en een van te voren afgesproken looptijd. Uw wurgkrediet wordt een ‘gewone’ lening en u weet dat u na een bepaalde periode van uw lening af bent. Het rentetarief dat u gaat betalen met deze nieuwe lening ligt een stuk lager dan de lening van uw oude doorlopende krediet. Vraag een offerte aan zodat u in een overzicht kunt zien welke besparing het u maandelijks gaat opleveren en binnen welke periode u uw lening heeft afgelost.

Nu de (vaste) rente van een persoonlijke rente historisch laag staat (10 jaar vast vanaf 4,5%) is het nog nooit zo interessant geweest om een krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening.

Lening oversluiten

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u naast wurgkredieten ook andere type leningen oversluiten. Dit kunnen persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn, maar ook leningen in de vorm van kopen op afbetaling. Denk hierbij aan een Wehkamp lening (14% rente! Indexering: 30-12-2016) of een auto financiering zonder rente

Lening omzetten

Tijdens het oversluiten is het ook mogelijk om uw lening om te zetten in een andere leenvorm. Zo kunt u bijvoorbeeld uw doorlopend krediet omzetten in een persoonlijke lening en andersom. Een combinatie krediet kan ook tot de mogelijkheden behoren.

Leningen samenvoegen

Indien u meerdere leningen heeft kunt u deze ook samenvoegen tot één lening. Ook dan is het mogelijk om te kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bent u een huiseigenaar, dan kan een Eigen huis doorlopend krediet of persoonlijke lening tot de mogelijkheden behoren.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen