Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 1 juni 2021
Door: Halmar Wolfswinkel

4 Tips om verstandig over te sluiten

De rente staat historisch laag en het lijkt er voorlopig niet op dat de rente enorm zal stijgen. Het is daarom goed te kijken naar uw bestaande leningen en kredieten.

Het beste wat u kunt doen zijn uw leningen oversluiten of meerdere leningen samenvoegen tot é én persoonlijke lening.

Maar let wel goed op de voorwaarden en de eventuele kosten van een boeterente bij de huidige kredietstrekker(s)

Wij hebben daarom 4 tips om uw lening(en) verstandig over te sluiten (en samen te voegen):

1. Wegen de kosten van oversluiten op tegen het financiële voordeel?

Een (wat oudere en langer lopende) lening is vaak niet boetevrij aflosbaar. Check dit goed in de voorwaarden. Mocht u boete moeten betalen, bepaal dan of u uiteindelijk wel voordeliger uit bent met oversluiten.

Bij De Nederlandse Krediet Maatschappij kunt u uw persoonlijke leningen altijd boetevrij inlossen.

2. Meestal is een korte looptijd goedkoper

Een bijkomend voordeel van het oversluiten van uw lening is het verkorten van de looptijd. Met een kortere looptijd kunt u versneld aflossen. De looptijd is immers korter en de rente ligt lager.

In het begin zal door de kortere looptijd het maandelijks af te lossen bedrag iets hoger liggen dan bij uw oude lening. Maar doordat de lening in versneld tempo wordt afgelost, zakt dit bedrag snel. Een lening met een korte looptijd is daarmee altijd voordeliger.

3. Eenvoudige acceptatie van hetzelfde leenbedrag

Bij het oversluiten van een lening, beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw of u het krediet kunt krijgen. Er wordt informatie bij het BKR opgevraagd over uw betalingsgedrag. Daarnaast beoordeelt de kredietverstrekker uw aanvraag/lening opnieuw op basis van uw huidige actuele inkomsten en lasten.

Leent u hetzelfde bedrag (dus geen hoger bedrag), dan is de kans heel groot dat u probleemloos kunt oversluiten.

4. Let op: bij kleine lening vaak hogere rente

Heeft u meerdere kleinere leningen? Goed om te weten dat u voor kleine leningen doorgaans een hogere rente betaalt dan voor grotere consumptieve kredieten.

De beste manier om geld te besparen op al die kleine leningen is het samenvoegen van de leningen. Het is mogelijk om diverse soorten leningen samen te voegen. Denk aan een leningen, kopen op afbetaling bij bijvoorbeeld Wehkamp, creditcard schulden, een doorlopend krediet en roodstand bij de bank.

Bij samenvoegen leent u één groter bedrag waarmee alle kleine leningen worden afgelost. De voordelen zijn legio: lagere kosten en daarmee een lagere rente, een kortere looptijd en veel meer overzicht. Wel goed checken of er kosten mee gemoeid zijn, vooral bij persoonlijke leningen.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen