Let op! Geld lenen kost geld

Boeterente

De boeterente is een te betalen vergoeding aan de geldverstrekker voor het mislopen van de ingecalculeerde rente. Met het extra of zelfs volledig aflossen van de lening of het krediet vallen de verwachte rente-inkomsten voor een geldverstrekker namelijk weg.

Hypotheekvertrekkers rekenen bijvoorbeeld een boeterente wanneer eerder dan afgesproken de hypotheek wordt afgelost. Hetzelfde geldt wanneer iemand de hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker.

Kredietverstrekkers rekenen vaak een boeterente wanneer een consumptief krediet (zoals een persoonlijke lening) vervroegd of extra wordt afgelost. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt op een nieuw af te sluiten doorlopend krediet en op een persoonlijke lening boetevrij extra inlossen. Als u tijdens de looptijd van de lening beschikking heeft over extra geld loont het zeker om extra in te lossen zodat de lening sneller is afbetaald of de looptijd korter wordt.

Wat is uw voordeel om boetevrij - dus zonder boeterente - te kunnen aflossen?

Tussentijds extra of geheel aflossen van een persoonlijke lening: de looptijd wordt verkort en hiermee verlaagt u de totale kosten van de lening

Tussentijds extra aflossen op een doorlopend krediet: u heeft uw lening sneller afbetaald dus uw lening wordt goedkoper

Heeft u langer dan drie jaar geleden een persoonlijk lening afgesloten? Dan kan in uw voorwaarden staan dat u 0,5% of 1,0% boete moet betalen bij vervroegde inlossing; dit is de oude regeling. In het geval u de lening wilt oversluiten kunnen wij voor u uitzoeken welke voorwaarden op uw lening van toepassing zijn.

 

Gerelateerde informatie:

Boeterente hypotheek financieren

Boetevrij aflossen persoonlijke lening

Aflossing lening berekenen

Aflossen lening

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen