Let op! Geld lenen kost geld

Boeterente

Boeterente is een te betalen vergoeding aan de kredietverstrekker voor het mislopen van de ingecalculeerde rente. Deze boeterente werd door banken in rekening gebracht als de klant tussentijds extra afloste op een persoonlijke lening. Met deze extra inlossingen of zelfs het volledig aflossen vielen de verwachtte rente-inkomsten voor de bank weg.

Tegenwoordig zijn de voorwaarden gunstiger. Bij nieuw af te sluiten leningen mag u zowel op een doorlopend krediet als op een persoonlijke lening kosteloos extra inlossen. U betaalt geen boeterente meer. Als u tijdens de looptijd van de lening beschikking heeft over extra geld loont het om extra in te lossen zodat de lening sneller is afbetaald of de looptijd korter wordt.

Heeft u langer dan drie jaar geleden een persoonlijk lening afgesloten? Dan kan in uw voorwaarden staan dat u 0,5% of 1,0% boete moet betalen bij vervroegde inlossing; dit is de oude regeling. In het geval u de lening wilt oversluiten kunnen wij voor u uitzoeken welke voorwaarden op uw lening van toepassing zijn.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen