Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Rente op Lening nog lager in 2020

Datum: 26 maart 2020

Waarom onze kredietrente lager is dan bij de grootbanken

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij krijgen we regelmatig de vraag: ‘jullie bieden de laagste rente op leningen, hoe kan dat? Andere aanbieders zoals de grootbanken (ABN Amro, ING en Rabobank) zijn veel duurder. Zit er bij jullie een addertje onder het gras?’.

Wij kunnen ons deze vraag goed voorstellen. Consumenten zijn vanuit het (recente) verleden immers nog gewend aan hoge rentes. Ook zitten veel mensen nog vast aan kredietaanbieders die werken met rentes tot wel 14% op jaarbasis, zoals bij kopen op afbetaling bij Wehkamp. Steeds meer consumenten realiseren zich dat dit woekerrentes betreft waar je vandaan moet blijven. Maar het andere uiterste (lage rentes zoals bij ons, vanaf 3,5%) roept óók vragen op. 

Ook op onze vergelijkingspagina is het verschil in rentepercentages met traditionele grootbanken goed zichtbaar. Als voorbeeld: een persoonlijke lening van 50.000 euro met een looptijd van 5 jaar is bij ons al mogelijk vanaf 3,5% procent rente. Bij de goedkoopste grootbank (ABN Amro) ligt de laagste rente voor precies dezelfde lening bij 4,2% op jaarbasis.

1. Specialisme in consumptieve kredieten

Om te beginnen heeft De Nederlandse Kredietmaatschappij een specialisme in consumptieve kredieten. Dat houdt in dat wij persoonlijke leningen en doorlopende kredieten aanbieden, en verder niets. Maar daar weten we dan ook alles van. We hebben specialisten in huis die een boek kunnen schrijven over consumptieve kredieten, maar zich niet teveel hoeven te verdiepen in andere financiële onderwerpen zoals hypotheken of beleggen. Dat drukt de kosten.

Samen hebben we tientallen jaren aan kennis en ervaring met consumptieve kredieten in huis en we vermeerderen en actualiseren onze kennis nog elke dag.

In de beperking toont zich de meester en onze klanten profiteren daarvan. 

2. Execution only

Wij bieden leningen aan, maar geen advies. U kunt bij ons dus geen adviesgesprek aanvragen met een van onze specialisten. Dat lijkt onverantwoord, maar het tegendeel is waar. Mensen die bij ons een lening afsluiten, moeten zelf al enige kennis over en ervaring met geld lenen hebben.

Uit ervaring weten we dat klanten zelf prima weten wat ze willen; wij helpen ze met een website met veel productinformatie, een 

Duidelijke offertepagina en aanvraagpagina door het proces heen te komen.

We denken wel mee, maar voeren geen complete adviesgesprekken.

Prettige communicatie

Ik vond de communicatie erg prettig. Het was gemakkelijk te regelen en de mails die wij ontvingen waren duidelijk en namen ons mee door het proces van de aanvraag.

- E. M. via Trustpilot.nl

Dat hoeft ook niet, want onze aanvraagpagina is zo duidelijk ingericht, dat klanten vanzelf door het proces worden heengeleid. U regelt alles zelf online en het aanvraagproces is kort en duidelijk. Mochten er toch vragen zijn, dan staan onze specialisten klaar om te helpen. Online of telefonisch.

Deze aanpak betekent dat we geen advieskosten of provisiekosten hoeven te rekenen voor adviseurs en doordat de klant zelf meewerkt liggen onze (proces)kosten lager dan bij de banken.

We kunnen 100% online blijven werken en dat scheelt enorm in de kosten. De Nederlandse Kredietmaatschappij heeft 1 kantoorpand; verder geen uitgebreid netwerk van bankfilialen en kantoren.

Samengevat: we vragen iets meer van onze klant, leggen de lat in de startfase wat hoger en kunnen daardoor uiteindelijk de kosten lager houden. Hetgeen weer terug is te zien in de lage rente. Bovendien zijn we sneller: er hoeft niet eerst een afspraak gemaakt te worden, maar u kunt direct zelf beginnen en na goedkeuring beschikt u al binnen 2 werkdagen over uw geld. Snel, foutloos en goedkoop. 

Meer info over het verschil tussen execution only en adviesgesprekken leest u in dit eerdere artikel.  

3. Verantwoord lenen: beperkte risico’s

We hebben het er vaak over: verantwoord lenen. Verantwoord geld lenen houdt in dat u alleen een krediet kunt afsluiten als uit uw persoonlijke en financiële situatie blijkt dat u de lasten van aflossing en rente kunt dragen. We vragen dan ook uw financiële gegevens op zoals salarisstroken of jaarverslagen bij zzp’ers/ ondernemers.

Tevens zijn er wettelijke bepalingen en leennormen verbonden aan verantwoord lenen, net als checks op (negatieve) BKR- registraties.

U kunt zich voorstellen dat al deze checks bij elkaar een realistisch beeld opleveren van de draagkracht van klanten. Wij zien dit in de praktijk ook terug: 98% van onze klanten betaalt zonder enige problemen. Voor ons als kredietaanbieder betekent dit een minimaal risico. En zo’n laag risico zorgt er weer voor dat we de kosten voor onze klanten kunnen beperken. 

Conclusie: een nette rente zonder addertjes onder het gras

Het kan dus wél, een lage rente aanbieden met goede voorwaarden die mensen zo min mogelijk in de problemen brengen. 

Eigenlijk zouden we de vraag dus moeten omdraaien: waarom hanteren grootbanken, postorderbedrijven en andere aanbieders van kredieten nog zo’n hoge rente?

 

Vrijblijvend offerte aanvragen