Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 25 oktober 2021

Geld lenen bij bank of bij online kredietverstrekker?

Geld lenen doet u niet zomaar, daarom wilt u graag zo voordelig en verantwoord mogelijk lenen. U sluit een lening daarom pas af nadat u heeft uitgezocht waar u de laagste rente betaalt en de beste voorwaarden krijgt.

Kortom, u verdiept zich in alle mogelijkheden zodat u de best passende, voordelige lening af kunt sluiten. In dit artikel leggen we u uit waarom u online doorgaans het voordeligst uit bent. Net zo veilig en veel sneller.

Verschillen tussen grootbank en online kredietverstrekker

Wilt u een lening afsluiten, dan kan dat bij uw eigen bank maar ook bij een onafhankelijke kredietverstrekker.

Het grootste verschil is dat uw eigen bank een aanbod voor leningen (zoals een persoonlijke lening) verstrekt tegen de rente die zij op dat moment kunnen bieden. Klanten kunnen dus niet kiezen tussen verschillende rentepercentages.

Een onafhankelijke en online kredietverstrekker zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij daarentegen biedt een voorstel van meerdere banken. U kiest het beste rentepercentage en u zult merken dat u bij ons vaak voordeliger uit bent.

Waarom is geld lenen bij een online kredietverstrekker voordeliger?

Online kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in alleen consumptieve kredieten. Dat heeft voor u als consument een aantal voordelen, niet alleen op financieel gebied.

Zo berekenen zij geen advieskosten door hun digitale werkwijze (dus zonder tussenkomst van een dure adviseur). U wordt bij het vergelijken van leningen geacht zelf over voldoende financiële kennis te beschikken. Denk hierbij aan kennis over begrippen als rente, aflossen en aan inzicht in uw eigen financiële huishouding en draagkracht.

Daarnaast hoeft een online kredietverstrekker geen kosten door te berekenen voor zaken zoals kantoorpanden en duur personeel.

Omdat een online en execution only kredietverstrekker zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij volledig digitaal werkt is het bovendien mogelijk om snel en foutloos te werken.

U vergelijkt leningen, vraagt een lening aan en sluit de best passende lening af tegen zo laag mogelijke kosten. Deze efficiënte en kostenbesparende werkwijze ziet u ook terug in de lage rentes die worden geboden.

Wij zijn gespecialiseerd in consumptieve kredieten (met name de persoonlijke lening) Wij bieden dus geen andere financiële producten zoals hypotheken, betaal-/ spaarrekeningen of complexe beleggingsproducten. Ook onze gespecialiseerde partnerbanken zoals DEFAM en Interbank verstrekken alleen maar consumptieve kredieten.

U bepaalt na het vergelijken van verschillende leningen zelf welke lening het beste past bij uw situatie. U levert zelf online de gevraagde gegevens aan, in een beveiligde omgeving.

Deze digitale werkwijze draagt bij aan zo laag mogelijke (proces)kosten en zorgt ervoor dat u minder rente betaalt dan bij de traditionele banken.

We kunnen daarom het volgende stellen:

  • Geld lenen via een online kredietverstrekker is voordeliger dan bij een grootbank

Met de geboden lagere rentes bent u minder geld kwijt voor dezelfde geldlening. Om een idee te geven van de verschillen.

De huidige rentestanden op basis van een persoonlijke lening van € 50.000 voor 60 maanden zijn bij:

  • DEFAM : vanaf 6,1%
  • ABN-Amro : vanaf 3,5%
  • ING : vanaf 3,6%
  • SNS : vanaf 4,5%
  • Rabobank : vanaf 5,3%

De voordeligste lening sluit u af bij DEFAM. Aangezien DEFAM een partner van De Nederlandse Kredietmaatschappij kunnen wij u het voordeligste rentepercentage aanbieden, voordeliger dan de bekende grootbanken.

Gerelateerde informatie:

Waarom zijn wij goedkoper dan banken?

Met welke kredietverstrekkers werken wij samen?

Actuele rentepercentages van leningen vergelijken

Verantwoord geld lenen

 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen