Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 4 oktober 2023
Door: Halmar Wolfswinkel

Geld lenen bij bank of bij online kredietverstrekker?

Geld lenen doet u niet zomaar, daarom wilt u graag zo voordelig en verantwoord mogelijk lenen. U verdiept zich in alle mogelijkheden zodat u de best passende, voordelige lening af kunt sluiten.

Wij leggen u in dit artikel uit waarom u online doorgaans voordeliger uit bent dan bij een normale bank. Net zo veilig en veel sneller.

Verschillen tussen banken en online kredietverstrekker

Wilt u een lening afsluiten, dan kan dat bij uw eigen bank maar ook bij een onafhankelijke kredietverstrekker. Wij, De Nederlandse Kredietmaatschappij, is zo'n onafhankelijke en online kredietverstrekker.

Het grootste verschil is dat uw eigen bank een aanbod voor leningen (zoals een persoonlijke lening) verstrekt tegen de rente die zij op dat moment kunnen bieden. Klanten kunnen dus niet kiezen tussen verschillende rentepercentages.

Een online kredietverstrekker biedt een vergelijking van meerdere banken. U kiest het beste rentepercentage en u zult merken dat u bij ons vaak voordeliger uit bent.

Waarom is geld lenen bij een online kredietverstrekker voordeliger?

Online kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in alleen consumptieve kredieten. Dat heeft voor u als consument een aantal voordelen, niet alleen op financieel gebied.

Zo berekenen wij geen advieskosten door onze digitale werkwijze (dus zonder tussenkomst van een dure adviseur). U wordt bij het vergelijken van leningen geacht zelf over voldoende financiële kennis te beschikken. Denk hierbij aan kennis over begrippen als rente, aflossen en aan inzicht in uw eigen financiële huishouding en draagkracht.

Daarnaast hoeven wij geen kosten door te berekenen voor zaken zoals kantoorpanden en duur personeel.

Omdat wij een online en execution only kredietverstrekker zijn werken wij volledig digitaal en is het mogelijk om snel en foutloos te werken.

U vergelijkt leningen, vraagt een lening aan en sluit de best passende lening af tegen zo laag mogelijke kosten. Deze efficiënte en kostenbesparende werkwijze ziet u ook terug in de lage rentes die worden geboden.

Wij zijn gespecialiseerd in consumptieve kredieten (met name de persoonlijke lening) Wij bieden dus geen andere financiële producten zoals hypotheken, betaal-/ spaarrekeningen of complexe beleggingsproducten. Ook onze gespecialiseerde partnerbanken zoals DEFAM verstrekken alleen maar consumptieve kredieten.

 

We kunnen daarom het volgende stellen:

  • Geld lenen via een online kredietverstrekker is voordeliger dan bij een grootbank

Met de geboden lagere rentes bent u minder geld kwijt voor dezelfde geldlening. Om een idee te geven van de verschillen: u betaalt bij een grootbank zomaar 0,2% meer aan rente per maand. Dat komt bij een lening van € 25.000 zomaar neer op een paar honderd euro.

Wilt u een voordelig lening? Vraag dan een offerte aan.

Gerelateerde informatie:

Waarom zijn wij goedkoper dan banken?

Met welke kredietverstrekkers werken wij samen?

Actuele rentepercentages van leningen vergelijken

Verantwoord geld lenen

 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen