Let op! Geld lenen kost geld
Duurzaam geld besparen

Datum: 7 oktober 2015

Duurzaam geld besparen

Vrijdag 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. In het hele land vinden allerlei duurzame activiteiten plaats. Om te laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven. Daar kunnen wij natuurlijk niet aan voorbij gaan. Daarom hebben we op kantoor een to-do lijstje gemaakt. Met duurzame actiepunten waar we de komende maanden mee aan de slag gaan. Omdat het goed is voor het milieu én omdat we met een paar eenvoudige aanpassingen, duurzaam geld besparen. Ook iets voor u? Dit is onze top vijf.

1: Meer fietsen

Deze staat bijna bij al mijn collega’s op het lijstje. Minder in de auto en meer op de fiets. Zo ontdekte ik dat als ik drie dagen per week naar kantoor fiets in plaats van rijd, ik jaarlijks € 162 aan benzinekosten bespaar. En als kers op de taart verbrand ik ook nog eens 15.660 calorietjes. Met de decembermaand in het vooruitzicht is dat geen overbodige luxe.

2: Thermostaat een graadje lager

De herfst is inmiddels in volle gang en de verwarming staat alweer regelmatig te branden. Deze winter wil ik kritisch kijken naar ons energieverbruik. Vooral naar de verwarming. Want soms kan die best een graadje lager. Volgens de consumentenbond bespaart u zo gemiddeld 7% op uw energiegebruik. Voor een gemiddeld huishouden betekent dat een besparing van ongeveer € 60. Dat is snel verdiend!

3: Zuinige douchekop

Douchen kost water en energie. Een gemiddeld gezin besteedt ongeveer € 328 aan water en energie onder de douche. Dat is een fors bedrag. Een zuinige douchekop levert een besparing van 25%, zonder in te leveren op comfort. Dat scheelt dus al snel € 82. En het is ook nog eens een fluitje van een cent. Binnen 10 minuten is de oude douchekop vervangen en begint u met besparen. Doen dus.

4: Dubbel glas

Ik woon in een nieuwbouwhuis dus dubbel glas is voor mij zo klaar als een klontje. Maar dat is zeker niet voor iedereen het geval. Eén van mijn collega’s is al een tijdje bezig met het vervangen van enkel glas. Deze winter worden de laatste ramen vervangen. Milieu Centraal heeft berekend dat dubbel glas bij een doorsnee rijtjeshuis van 20 m2 aan glas, een besparing oplevert van € 243 per jaar.

5: Zonnepanelen

Helaas is mijn dak niet geschikt, maar meerdere collega’s hebben zonnepanelen op hun wenslijstje staan. Heel begrijpelijk, want zonnepanelen zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald in prijs. Het is natuurlijk wel een grote investering. Maar ook een investering die meer oplevert dan spaargeld. Bovendien lijkt het me ook geweldig om zelf, eigen stroom op te wekken. Een soort fabriek aan huis.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen