Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 26 februari 2017

Geld lenen voor onverwachte kosten

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Die dure maand was voorzien maar de reparatie aan de auto niet. De wasmachine is ermee gestopt of de verbouwing van de nieuwe keuken die toch duurder uitvalt. Onverwachte kosten. Niet leuk en ze komen nooit uit. Want hoe gaat u die kosten betalen? Deze onvoorziene kosten zijn vaak kosten die snel moeten worden betaald. Als er geen spaargeld beschikbaar is en sparen gaat te lang duren dan kan een lening aanvragen een goede mogelijkheid zijn om de kosten op te vangen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Er zijn twee leenvorm om de onverwachte kosten mee te kunnen betalen:

Een persoonlijke lening sluit u af als u eenmalig een specifiek geldbedrag wilt lenen. Bij deze leenvorm staat het rentetarief en de looptijd vast. U betaalt ook iedere maand hetzelfde bedrag aan rente plus aflossing.

Heeft u geen zicht op het totaalbedrag van de onvoorziene kosten dan kunt u een doorlopend krediet aanvragen. Dit is een flexibele leenvorm en geeft u meer financiële ruimte. U hoeft het bedrag namelijk niet in één keer op te nemen en u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Als u niet in een keer het volledige doorlopend krediet benut blijft het verschil tussen de kredietlimiet en het opgenomen bedrag, de opnameruimte voor opname, beschikbaar. U heeft extra geld achter de hand voor nog meer onverwachte of onvoorziene kosten.

Lening aanvragen

U kunt bij ons online een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. Met onze rekentool kunt u direct berekenen hoeveel u kunt lenen en tegen welk voordelig rentetarief en gunstige voorwaarden. Vrijblijvend een persoonlijke offerte aanvragen kan natuurlijk ook.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen