Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 november 2021
Door: Halmar Wolfswinkel

Geld lenen voor onverwachte kosten

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: onverwachte kosten. Een dure decembermaand en in januari stopt de wasmachine ermee. Een onvoorziene reparatie aan uw auto. Of de verbouwing van uw keuken valt veel duurder uit dan begroot. Onverwachte kosten komen nooit uit.

Moet de rekening snel worden betaald maar is uw financiële buffer niet groot genoeg? Of heeft u uw niet-renderende spaargeld geïnvesteerd en kunt u er niet direct bij?

Dan kan een lening uitkomst bieden om de kosten op te vangen. U betaalt in één keer de rekening en lost vervolgens maandelijks uw lening verantwoord en op uw gemak af.

Welke leenvormen zijn mogelijk?

Er zijn twee leenvormen waarmee u onvoorziene kosten kunt betalen:

Een persoonlijke lening sluit u af als u eenmalig een afgesproken geldbedrag wilt lenen voor een specifiek doel (auto, verbouwing, dure reparatie). Bij een persoonlijke lening staan het (lage) rentetarief en de looptijd vast. U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag aan rente plus aflossing en de looptijd is maximaal 10 jaar.

Een doorlopend krediet is een optie als u nog geen zicht heeft op het totaalbedrag. Of als u flexibel bedragen wilt kunnen opnemen, weer aflossen en opnieuw opnemen. Een doorlopend krediet biedt wat meer financiële ruimte, doordat u alleen rente betaalt over de opgenomen bedragen. De variabele rente ligt hoger dan bij een persoonlijke lening en er is geen vaste looptijd.

Houd er wel rekening mee dat doorlopende kredieten steeds minder worden aangeboden. Bovendien wordt een doorlopend krediet na 2 a 3 jaar omgezet naar een lening met aflosverplichting binnen een vaste looptijd. 

Lening aanvragen voor betalen onvoorziene uitgaven

U kunt bij ons online een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. U vergelijkt verschillende leningen en u krijgt alleen een aanbod voor leningen waarvoor u ook echt in aanmerking komt. Na aanleveren van de gevraagde gegevens kunt u binnen 2 werkdagen al beschikken over uw lening.

Voor beide leenvormen geldt dat u tussentijds altijd boetevrij extra bedragen mag aflossen.

Wilt u direct berekenen hoeveel u kunt lenen, tegen welk voordelig rentetarief en gunstige voorwaarden? U kunt ook meteen al vrijblijvend een offerte aanvragen.

Tips om onverwachte kosten makkelijker te kunnen betalen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven we u graag 3 tips waarmee u makkelijker onvoorziene kosten kunt opvangen.

  1. Uw vaste lasten verlagen. U kunt regelmatig een check doen of u niet teveel betaalt aan vaste lasten. Dat kan op meer manieren dan veel mensen zich realiseren. Kan bijvoorbeeld de gas-en elektriciteitsrekening omlaag, door minder verbruik, verduurzaming van uw woning of overstappen naar een andere aanbieder? Is er een voordeliger telefoonabonnement te vinden en kunt u misschien besparen op uw ziektekostenverzekering? Heeft u echt al die abonnementen (tijdschriften, sportkanalen, clubs of streamingsdiensten) nodig? Zijn er goedkopere supermarkten in uw buurt of kunt u op een andere manier bezuinigen op de boodschappen? Kunt u iets ruilen of lenen in plaats van kopen? Het geld dat u overhoudt zet u opzij in een ‘potje onvoorzien’.
  2. Verschillende spaarrekeningen aanmaken. Zoals bovengenoemd potje voor onvoorziene uitgaven, eentje voor vakanties/ hobby, andere voor kleding, uw pensioen et cetera. Zo kunt u bij onvoorziene kosten schuiven met bedragen uit potjes die u niet direct nodig heeft. Die bedragen vult u dan later weer aan.
  3. Wilt/ moet u toch een lening aanvragen? Dan is een persoonlijke lening meestal de beste keuze. De rente ligt laag (op dit moment vanaf 6,7%) en door de vaste maandelijkse aflossingen en vaste looptijd weet u precies wanneer de lening volledig is afgelost. Het is de meest verantwoorde en veilige manier van geld lenen. Niet voor niets kiest 97% van onze klanten voor een persoonlijke lening.

Gerelateerde informatie:

Verantwoord geld lenen

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen