Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 november 2021
Door: Michel Vrenegoor

Geld lenen voor onverwachte kosten

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: onverwachte kosten. Een dure decembermaand en in januari stopt de wasmachine ermee. Een onvoorziene reparatie aan uw auto. Of de verbouwing van uw keuken valt veel duurder uit dan begroot. Onverwachte kosten komen nooit uit.

Moet de rekening snel worden betaald maar is uw financiële buffer niet groot genoeg? Of heeft u uw niet-renderende spaargeld geïnvesteerd en kunt u er niet direct bij?

Dan kan een lening uitkomst bieden om de kosten op te vangen. U betaalt in één keer de rekening en lost vervolgens maandelijks uw lening verantwoord en op uw gemak af.

Welke leenvormen zijn mogelijk?

Er zijn twee leenvormen waarmee u onvoorziene kosten kunt betalen:

Een persoonlijke lening sluit u af als u eenmalig een afgesproken geldbedrag wilt lenen voor een specifiek doel (auto, verbouwing, dure reparatie). Bij een persoonlijke lening staan het (lage) rentetarief en de looptijd vast. U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag aan rente plus aflossing en de looptijd is maximaal 10 jaar.

Een doorlopend krediet is een optie als u nog geen zicht heeft op het totaalbedrag. Of als u flexibel bedragen wilt kunnen opnemen, weer aflossen en opnieuw opnemen. Een doorlopend krediet biedt wat meer financiële ruimte, doordat u alleen rente betaalt over de opgenomen bedragen. De variabele rente ligt hoger dan bij een persoonlijke lening en er is geen vaste looptijd.

Houd er wel rekening mee dat doorlopende kredieten steeds minder worden aangeboden. Bovendien wordt een doorlopend krediet na 2 a 3 jaar omgezet naar een lening met aflosverplichting binnen een vaste looptijd. 

Lening aanvragen voor betalen onvoorziene uitgaven

U kunt bij ons online een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. U vergelijkt verschillende leningen en u krijgt alleen een aanbod voor leningen waarvoor u ook echt in aanmerking komt. Na aanleveren van de gevraagde gegevens kunt u binnen 2 werkdagen al beschikken over uw lening.

Voor beide leenvormen geldt dat u tussentijds altijd boetevrij extra bedragen mag aflossen.

Wilt u direct berekenen hoeveel u kunt lenen, tegen welk voordelig rentetarief en gunstige voorwaarden? U kunt ook meteen al vrijblijvend een offerte aanvragen.

Tips om onverwachte kosten makkelijker te kunnen betalen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven we u graag 3 tips waarmee u makkelijker onvoorziene kosten kunt opvangen.

  1. Uw vaste lasten verlagen. U kunt regelmatig een check doen of u niet teveel betaalt aan vaste lasten. Dat kan op meer manieren dan veel mensen zich realiseren. Kan bijvoorbeeld de gas-en elektriciteitsrekening omlaag, door minder verbruik, verduurzaming van uw woning of overstappen naar een andere aanbieder? Is er een voordeliger telefoonabonnement te vinden en kunt u misschien besparen op uw ziektekostenverzekering? Heeft u echt al die abonnementen (tijdschriften, sportkanalen, clubs of streamingsdiensten) nodig? Zijn er goedkopere supermarkten in uw buurt of kunt u op een andere manier bezuinigen op de boodschappen? Kunt u iets ruilen of lenen in plaats van kopen? Het geld dat u overhoudt zet u opzij in een ‘potje onvoorzien’.
  2. Verschillende spaarrekeningen aanmaken. Zoals bovengenoemd potje voor onvoorziene uitgaven, eentje voor vakanties/ hobby, andere voor kleding, uw pensioen et cetera. Zo kunt u bij onvoorziene kosten schuiven met bedragen uit potjes die u niet direct nodig heeft. Die bedragen vult u dan later weer aan.
  3. Wilt/ moet u toch een lening aanvragen? Dan is een persoonlijke lening meestal de beste keuze. De rente ligt laag (op dit moment vanaf 6,6%) en door de vaste maandelijkse aflossingen en vaste looptijd weet u precies wanneer de lening volledig is afgelost. Het is de meest verantwoorde en veilige manier van geld lenen. Niet voor niets kiest 97% van onze klanten voor een persoonlijke lening.

Gerelateerde informatie:

Verantwoord geld lenen

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen