Let op! Geld lenen kost geld

Een minilening is een lening waarbij mensen een klein bedrag lenen voor een korte termijn en tegen een zeer hoge rente.

Consumenten lenen een bedrag tussen de 100 en 1500 euro, met een terugbetaiingstermijn van 2 weken tot 3 maanden. De rente ligt vaak op 30% of hoger! Daar komen nog weinig transparante kosten bij, zoals garantstellingen bij een ‘betrouwbare partij’, afsluit- en administratiekosten en ‘servicekosten’. Veel mensen kunnen de lening niet op tijd terugbetalen en dan staat hen een hoge boete te wachten. Deze boete is uiteindelijk de voornaamste inkomstenbron van dit soort kredietverstrekkers.

Een minilening – ook wel flitskrediet genoemd – gaat vaak gepaard met schimmige praktijken. Zo adverteren aanbieders van minileningen met het feit dat ze geen BKR-check doen en dat je ook met een laag of onstabiel inkomen kunt lenen. Dat verleidt mensen die toch al een financieel zwakke positie of zelfs betaalachterstanden hebben om nog meer geld te lenen. Minileningen gaan uit van de kwetsbaarheid van financieel zwakkere consumenten en maken gebruik van psychologische beïnvloeding en hoge boetes plus intimidatie bij te late betaling.

Oppassen dus met dit soort leningen, die op het eerste gezicht zo onschuldig lijken!

In Nederland zijn minileningen en flitskredieten bij wet verboden. De enige aanbieder van flitskredieten in Nederland is het Finse Ferratum. Het bedrijf kan alleen handelen onder een buitenlandse vergunning en ligt zwaar onder de loep bij de AFM. Ook Saldodipje valt onder Ferratum. 

De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt geen minileningen aan. Bij ons leent u vanaf 5000 euro met een minimale looptijd van 1 jaar tot maximaal 15 jaar. Ook leent u tegen de laagste rente van Nederland, vanaf 6,7% op jaarbasis.

Gerelateerde informatie:

Flitskrediet lijkt meer op woekerlening

Ferratum misleidt consument bij flitskredieten

Wat is een woekerlening?

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen