Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 6 oktober 2017

Flitskrediet lijkt meer op woekerlening

Flitskredieten met hoge bijkomende kosten worden nog steeds door buitenlandse aanbieders aangeboden op de Nederlandse markt. Zij omzeilen de wet door alleen online hun diensten aan te bieden. Zodra een kredietverstrekker staat geregistreerd in Nederland moet hij in bezit zijn van de juiste AFM vergunningen om kredieten te kunnen verstrekken. Partijen als Ferratum en saldodipje.nl, zij waren onderwerp in een uitzending van televisieprogramma Kassa, spelen in op de vraag naar snel geld kunnen lenen. Consumenten worden echter in een later stadium geconfronteerd met torenhoge extra kosten naast de hoge rente die zij al moeten betalen. Een woekerlening is een betere benaming voor dit flitskrediet.

Onzichtbare hoge kosten

Ferratum en dochteronderneming saldodipje.nl zijn online actief in Nederland. Zij bieden kredieten aan tussen de € 100 en € 1500 zonder dat zij uw aanvraag toetsen bij het BKR en ze betalen heel snel het bedrag aan u uit. Vaak dezelfde dag nog. De rente die zij aan u berekenen is hoog, vaak 14%. Om de lening goed te keuren vragen zij een garantstelling. Dat mag een familielid of een bekende zijn. Mocht dit niet lukken dan kan de aanvrager een garantstelling regelen via Global Guarantee; zij staan dan tegen betaling garant voor de lening. De extra kosten aan Global Guarantee zijn in eerste instantie niet zichtbaar. Pas op de factuur staat het bedrag opgenomen; een hoog bedrag dat niet in verhouding staat met de lening. Een dure oplossing maar toch kiezen de meeste consumenten hiervoor. Niemand wil graag in zijn omgeving laten weten dat hij of zij geld te kort komt en een lening nodig heeft om de maand door te komen.

Advies AFM: Let op AFM vergunning

Toezichthouder AFM staat met de rug tegen de muur. Zolang de diensten online worden aangeboden kunnen weinig stappen worden genomen. Naast het opleggen van boetes kan zij de consument slechts waarschuwen en informeren. De AFM heeft de minister van Financiën gevraagd een reclameverbod op te leggen maar vooral bewustwording van de risico’s van flitskredieten bij de consument creëren is en blijft prioriteit. Doe als consument alleen zaken met partijen die beschikken over de juiste AFM vergunningen. Zij toetsen elke nieuwe leenaanvraag zodat je niet meer leent dan financieel verantwoord is. Ook execution only partijen zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij toetsen elke aanvraag bij het BKR. Zij geven geen advies maar hebben de online werkwijze zo ingericht dat de klant een verantwoorde lening aangaat en niet achteraf wordt geconfronteerd met verborgen (hoge) kosten.

Een verantwoorde persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten

Garantstelling is bij ons niet aan de orde en de rentes die wij bieden zijn laag; u leent tegen een rente vanaf 6,6% en onze voorwaarden zijn gunstig. Dankzij onze execution only werkwijze is de doorlooptijd van aanvraag tot uitbetaling kort. De digitale foutloze manier van werken zorgt ervoor dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Afspraken met adviseurs en telefoontjes met callcenters horen niet bij onze werkwijze dus u bespaart tijd.

Om u de mogelijkheid te geven de afgesloten lening te verzekeren bieden wij een overlijdensrisicoverzekering met een van de laagste premies van Nederland.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen