Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 6 september 2013

InterBank verruimt geldlenen 60 plusser

Uw plannen realiseren als 60 plusser zijn vanaf 1 september a.s. nog makkelijker met het vernieuwde Doorlopend Krediet 60+ of de Persoonlijke Lening 65+ van InterBank.

Geld lenen 60+

Bent u inmiddels met de VUT of Pensioen? Dan heeft u nu eindelijk meer tijd voor uw hobby’s. Misschien wilt u wel op reis met uw camper of boot. Met het vernieuwde en verruimde 60+ en 65+ krediet van InterBank kunt u dan nog steeds uw plannen realiseren.

Geld lenen als 60+ in Nederland is niet gemakkelijk, de feiten op een rijtje:

  • Bij de meeste kredietverstrekkers krijgt u vanaf uw 65e geen persoonlijke lening meer.
  • Bij de meeste kredietverstrekkers krijgt u vanaf uw 60e geen doorlopend krediet meer.
  • Bij de meeste kredietverstrekkers wordt uw doorlopend krediet vanaf uw 60e geblokkeerd en verplicht afgebouwd zodat het krediet volledig is afgelost voor uw 68e.

Maximum leeftijd geld lenen

Banken hanteren zelfs een maximumleeftijd voor uitlenen van geld. Is dit verstandig?

De reden dat banken een maximumleeftijd hanteren is eenvoudig. Wie ouder is heeft een grotere kans om te overlijden. En een bank heeft een groter risico als iemand overlijdt voordat de lening is afbetaald. Maar omdat mensen steeds ouder worden en langer doorwerken is het niet logisch dat de meeste banken al vanaf de 60 jarige leeftijd krediet beperkende maatregelen doorvoeren.

De levensverwachting stijgt al jaren en is nu voor een vrouw bij de geboorte 82 jaar en voor een man is dat 78 jaar. Dit betekent dat een man nog 13 jaar en een vrouw 17 jaar leeft na het bereiken van de 65. Tel daarbij op dat de groep van vijfenzestigplussers in de komende jaren alleen maar groeit en de bank heeft er een interessante doelgroep bij. Dit jaar zijn er namelijk volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) al 2,9 miljoen mensen 65 jaar of ouder.

Het is dus de vraag waarom oudere mensen geen geld zouden kunnen lenen?

Volgens de ouderenbond ANBO is er juist een toenemende behoefte naar leningen onder deze groeiende groep senioren in Nederland.

De voordelen van het doorlopend krediet voor de 60 plusser:

1) De kredietlimiet bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-.
2) U kunt de lening tot uw 66e volledig benutten.
3) Het afgeloste bedrag kunt u weer opnemen tot aan de limiet, zo heeft u altijd geld achter de hand.
4) Pas vanaf uw 66e wordt de lening afgebouwd en kunt u geen geld meer opnemen, zodat voor het bereiken van de 74 jarige leeftijd de lening volledig is afgelost.
5) In de algemene voorwaarden is een verzekerd bedrag van €12.500 opgenomen wanneer de 1e contractant zou komen te overlijden. De 2e contractant en/of een hoger verzekerd bedrag kunt u eenvoudig via het offerte aanvraagformulier op onze website aanvullend meeverzekeren.

De 65 plusser:

De persoonlijke senioren lening is een speciale persoonlijke lening voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Geld lenen voor de 65 plussers is dus mogelijk. Zo kunt u (blijven) genieten van de dingen waar u altijd al van droomde. Dingen waar u nu meer tijd voor heeft. U kunt gebruik maken van de persoonlijke lening 65+ tot uw 74e. Nieuwsgierig? Bereken hier uw mogelijkheden!

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen