Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet

Datum: 28 september 2015

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Als u gaat lenen, kunt u kiezen tussen een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet. Beide leningen hebben andere voorwaarden. Zo betaalt u bij een Doorlopend Krediet meestal een lagere rente dan als u een Persoonlijke Lening afsluit. Maar is het daarmee automatisch de meest aantrekkelijke optie bij geld lenen?

Persoonlijke Lening afsluiten

Heeft u een specifiek leendoel voor ogen, bijvoorbeeld de verbouwing van uw koopwoning of een auto? Dan is een Persoonlijke Lening waarschijnlijk een goede keuze. Een Persoonlijke Lening geeft zekerheid. U leent namelijk eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente. Ook legt u de looptijd van uw lening vast. U weet dus precies wanneer uw lening is afgelost. Daarbij profiteert u van belastingvoordeel als u uw Persoonlijke Lening gebruikt voor het verbouwen van uw koophuis.

Doorlopend Krediet afsluiten

Een Doorlopend Krediet biedt flexibiliteit en vrijheid. U spreekt namelijk een maximaal opneembaar bedrag af met uw kredietverstrekker. Tot dat kredietlimiet kunt u geld opnemen van uw lening. Of dat nu eenmalig een groter bedrag is of meerdere keren een klein bedrag. Alleen over het opgenomen bedrag betaalt u rente. De rente van een Doorlopend Krediet is variabel.

Aflossen én weer opnemen krediet

Zoals gezegd, een Doorlopend Krediet afsluiten betekent meestal een lagere rente dan bij een Persoonlijke Lening. Maar houdt u er rekening mee dat deze vorm van geld lenen geen vaste looptijd kent. U kunt het afgeloste bedrag namelijk opnieuw opnemen. Het volledige krediet aflossen en opzeggen doet u wanneer u wilt. Stel uzelf dus de vraag of u de ‘verleiding’ van het opnieuw opnemen van het krediet kunt weerstaan. Anders bestaat de kans dat u niet van uw lening afkomt.

Wilt u precies weten welke lening past bij uw persoonlijke situatie en uw leendoel? Doe de leenwijzer.

Vrijblijvend offerte aanvragen