Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 14 december 2015

Is de goedkoopste lening de beste keus?

De beste lening is de lening die het best past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Dat betekent een keuze maken tussen een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet. Daarnaast gaat u vast op zoek naar de laagste rente. Maar is de goedkoopste lening altijd de beste optie?

Sparen goedkoper dan lenen

Bedenk voordat u gaat lenen altijd of uw aankoop noodzakelijk is. Misschien dat deze nog even uitgesteld kan worden? Dan kunt u het benodigde bedrag bij elkaar sparen. De rente voor spaargeld is op dit moment laag. Toch levert sparen nog altijd geld op, terwijl lenen geld kost.

Aanbieders vergelijken

Voorafgaand aan een lening aanvragen vergelijkt u leningen met elkaar. Maar denkt u ook aan aanbieders vergelijken. Als klant rekent u op een goede service van uw kredietverstrekker. Bekijk de mening van andere klanten. Wat zijn hun ervaringen en waar moet uw bank aan voldoen?

Lening aflossen

Een financiële meevaller tijdens de looptijd van uw lening! Het ideale moment uw lening extra af te lossen, zodat u eerder schuldenvrij bent. Maar kan dat eigenlijk wel? Een Doorlopend Krediet kunt u altijd boetevrij extra aflossen. Maar dit geldt niet voor iedere Persoonlijke Lening.

Looptijd lening berekenen

Het liefst zit u natuurlijk zo kort mogelijk vast aan uw lening. Ook is het niet prettig nog aan het aflossen te zijn, terwijl uw leendoel alweer aan vervanging toe is. Kies daarom voor een lening die niet langer loopt dan nodig. Bij een Persoonlijke Lening weet u precies wat de looptijd is. Bij een Doorlopend Krediet bepaalt u zelf wanneer u uw krediet aflost en opzegt.

Aflossingspercentage bepalen

Bij het afsluiten van een Doorlopend Krediet kiest u tussen verschillende aflossingspercentages. Dit aflossingspercentage bepaalt uw maandlast. Ligt het percentage laag? Dan is uw maandlast lager. Wel duurt het aflossen van uw krediet langer. Met een hoger percentage betaalt u een hoger bedrag per maand, maar bent u eerder schuldenvrij.

Benieuwd welke lening past bij uw persoonlijke situatie en uw leendoel? Doe de leenwijzer.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen