Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 17 mei 2019
Via: wuaglobal.com

DNKM in Top 10 WUA 'online geld lenen' onderzoek

DNKM als enige tussenpersoon vermeld in top 10 in WUA onderzoek ‘online lenen’.

In een onderzoek van april 2019 naar online optimalisatie en klantervaring van benchmarking bureau WUA komt De Nederlandse Kredietmaatschappij (DNKM) als enige onafhankelijke kredietbemiddelaar voor. Alle andere bedrijven in de top 10 zijn (groot)banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO en vergelijkingssites zoals Independer en geld.nl. Hiermee behaalt De Nederlandse Kredietmaatschappij als onafhankelijk tussenpersoon een mooie score op het gebied van vindbaarheid in Google, betrouwbaarheid en customer journey tijdens het oriënteren op geld lenen

Gedetailleerd onderzoek WUA naar klantervaring

Het onderzoek over geld lenen is uitgevoerd door WUA. Dit is een Nederlands benchmarkbureau dat zich specialiseert in online optimalisatie van bedrijven, zodat deze organisaties inzicht krijgen in hun online positie in vergelijking met de concurrentie.

Het doel van dit onderzoek was om de digitale ervaring van potentiële klanten bij elke stap en gedetailleerd in beeld te krijgen. Met de verkregen informatie over keuzes en motivaties kunnen de betreffende bedrijven zorgen voor een nog betere klantervaring.
In dit onderzoek is met behulp van 400 respondenten de customer journey beoordeeld bij het oriënteren op persoonlijke leningen. Het onderzoek spitste zich toe op het afsluiten van leningen van €10.000.

Van vindbaarheid naar voorkeur

WUA gebruikte voor het onderzoek een trechtermodel. Hierbij staat vindbaarheid helemaal bovenaan. Via een aantal kritische stappen in de customer journey (‘verdiepingsfase’) eindigt de trechter onderaan met de uiteindelijke voorkeur van consumenten, de zogeheten Digital CX-Score. Deze score toont de totale website ervaring van consumenten.

Meegenomen criteria voor de Digital CX-Score:

  • Duidelijkheid en overzichtelijkheid van informatie en aanbod
  • Look & feel
  • Naamsbekendheid en relatie met de bank
  • Betrouwbaarheid
  • Conversie

ING voert lijst aan


ING is de enige grootbank die in alle rijtjes voorkomt en scoort daarmee het beste, zowel bij desktop gebruik als bij mobiel oriënteren. ING wordt op de voet gevolgd door ABN AMRO en Rabobank. Ook banken.nl, het platform van de Nederlandse bankensector kan dit bevestigen.

Nieuwkomer De Nederlandse Kredietmaatschappij positieve ‘outsider’

De Nederlandse Kredietmaatschappij valt echter positief op in het onderzoek. Niet alleen doordat het de enige onafhankelijke kredietverstrekker is binnen in de top 10, maar ook door de hoge betrouwbaarheidsfactor en veelvuldige 5- sterren reviews

Conclusie: Naamsbekendheid versus service en prijs

De voorkeur van consumenten bij het afsluiten van een lening van € 10.000 gaat volgens het onderzoek nog steeds uit naar de grootbanken. Naamsbekendheid heeft hierbij veel invloed op de keuze, in combinatie met de relatie die consumenten al met hun eigen bank hebben (zoals een bankrekening of hypotheek). Goedkoop lenen

Kiezen voor je eigen of een bekende bank is doorgaans niet de goedkoopste keuze. De rente bij grootbanken (vanaf 4,4%) ligt hoger dan bij De Nederlandse Kredietmaatschappij (vanaf [rentelaagst-pl]). Mede daarom scoorde De Nederlandse Kredietmaatschappij als enige intermediair een mooie plek in de top 10 van het onderzoek.

Het meest aangevraagde leenbedrag ligt rond de € 25.000 (rente vanaf [rentelaagst-pl]). Maar ook bij lagere leenbedragen is De Nederlandse Kredietmaatschappij momenteel de meest voordelige kredietverstrekker, zoals goed te zien is in het vergelijk tussen onze partnerbanken en de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen