Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden

Elke persoonlijke lening heeft een vooraf bepaalde en afgesproken leenbedrag, looptijd en rente. Hierdoor staan bij deze leenvorm de maandlasten vast. De minimale looptijd van de lening is zes maanden, de maximale 120 maanden (10 jaar).

In het geval van een restschuldfinanciering of een lening voor een verbouwing aan uw woning is een looptijd van 180 maanden mogelijk. Een extra looptijd van vijf jaar. Wat zijn de gevolgen voor uw maandlasten bij deze lange looptijd?

120 of 180 maanden?

Als u een lening afsluit voor woningverbetering of restschuldfinanciering, ook al komt dat in de huidige woningmarkt minder vaak voor, dan is een looptijd van 180 maanden (15 jaar) mogelijk. Deze leendoelen vormen een uitzondering op de maximale looptijd van 120 maanden van een persoonlijke lening.

Leningen met een looptijd van 180 maanden worden alleen bij kredietverstrekkers aangeboden die bemiddelen met advies omdat dit een specifiek financieel product is. De maximale looptijd die wij bieden is 120 maanden omdat wij op basis van execution only werken. Daarnaast biedt een looptijd van maximaal 120 maanden een lagere rente.

Hoger rentetarief bij 180 maanden

Leningen met een looptijd van 120 maanden hebben een lage rente en bieden volop gunstige mogelijkheden. Wij kunnen u een rente vanaf 6,7% aanbieden. In de praktijk blijkt een looptijd van maximaal tien jaar gunstiger dan een langere looptijd. Voor de financiering van bijvoorbeeld een nieuwe keuken kiezen de meeste mensen voor een looptijd van 120 maanden omdat met deze looptijd de rente en de te betalen maandlasten het meest gunstig zijn.

De rente bij een looptijd van 180 ligt hoger dan een lening van 120 maanden. Als u voor financiere van een keukeneen lening afsluit met deze extra lange looptijd bent u duurder uit. U betaalt over een langere periode een hogere rente. Bereken via onze rekenmodule wat uw maandlasten zijn bij onze maximale looptijd van 120 maanden.

 

Maximum leeftijd om te lenen en maximale looptijd

Een persoonlijke lening moet zijn ingelost voordat u 82 jaar wordt. U kunt tot de leeftijd van 78 jaar een lening afsluiten maar u kunt hierbij geen gebruik maken van de maximale looptijd van 120 maanden.

Meer over de seniorenlening

Lening aanvragen

Wij bemiddelen zonder advies dus een lening met de extra lange looptijd van 180 maanden kunnen wij u niet aanbieden. Wilt u een lening aanvragen met een looptijd tot maximaal 120 maanden met een lage rente dan kunt u vrijblijvend en kosteloos een offerte aanvragen. U ontvangt daarna een voorstel met daarin vier aanbiedingen van onze partnerbanken zodat u alle rentes, looptijden en maandlasten overzichtelijk op een rijtje ziet. U betaalt geen afsluit- en advieskosten.

Gerelateerde informatie

Persoonlijke lening van 10 jaar (120 maanden) afsluiten?

Wat is de looptijd van een lening?

Lening afsluiten met een andere looptijd

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen