Let op! Geld lenen kost geld

Kan ik geld lenen wanneer ik ouder ben dan 75 jaar?

Veelgestelde vragen over geld lenen

Ja, het is mogelijk om geld te lenen na uw 75e. U kunt de lening aanvragen tot uw 78e en deze moet dan zijn afgelost voor uw 81e verjaardag. Het beleid rondom leningen voor senioren is de laatste jaren aardig versoepeld. Hieronder vindt u alle informatie over geld lenen vanaf uw 75e.

Bent u ouder dan 75 jaar en wilt u een lening afsluiten? Na de leeftijd van 65 jaar zijn er geen mogelijkheden meer voor het afsluiten van een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening behoort nog wel tot de mogelijkheden.

Geld lenen is geschikt voor senioren die:

  • Op het moment van afsluiten tussen de 66 en 78 jaar zijn
  • Een leenbehoefte hebben tussen 5000 euro en 50.000 euro 
  • Geld willen lenen voor een specifiek doel, zoals een camper, caravan, recreatiewoning, boot, (aangepaste) auto of aanpassing van de woning/ woningverbetering/ verbouwing
  • Eenmalig een vast bedrag willen lenen met vaste maandlasten en een vaste looptijd (einddatum)
  • Nog andere leningen hebben lopen en de lening willen oversluiten naar 1 lening met een vaste lage(re) rente en een vaste looptijd.

Onze partnerbank BNP Paribas biedt een seniorenlening aan voor ouderen. U kunt deze Persoonlijkste Senioren Lening afsluiten tussen uw 66e en 78e levensjaar. Deze lening van BNP Paribas moet volledig zijn afgelost vóór uw 81e verjaardag. Ook is het mogelijk om een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Mocht u toch eerder overlijden dan gedacht dan vrijwaart u hiermee uw nabestaanden van uw schulden.

Het is dus wel degelijk mogelijk om na uw 75e verjaardag nog geld te lenen. Fijn voor wie nog mooie plannen heeft. Of voor als u gewoon wat langer geld wilt kunnen lenen en/of de lening wilt spreiden voor lagere maandlasten. U mag tussendoor altijd boetevrij extra bedragen aflossen. 

Meer informatie over geld lenen als senior

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen