Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen als senior

indicator
Geld lenen als senior

Door de stijging van de levensverwachting stijgt ook de vraag naar leningen voor ouderen. Wat zijn uw mogelijkheden om een lening af te sluiten als u ouder bent dan 60 jaar?

De leenmogelijkheden voor 60- plussers zijn de laatste jaren behoorlijk uitgebreid. Terecht, want we worden steeds ouder en blijven toenemend fit en actief. Dus waarom niet investeren in die camper of wereldreis? Of uw huis aanpassen zodat u straks niet hoeft te verhuizen.
Welke leningen bestaan er voor ouderen, tot welke leeftijd kunt u lenen en wat zijn de voorwaarden?

Geld lenen als 60+ er

Heeft u uw 60e verjaardag al gevierd en wilt u een lening afsluiten? Speciaal voor deze leeftijdsgroep bieden wij twee types leningen.

1. Doorlopend krediet voor 60- plussers

Met een doorlopend krediet leent u flexibel tot een afgesproken limiet. U kunt eenmalig of gespreid geld opnemen tot uw 66ste verjaardag en u betaalt alleen rente over de opgenomen bedragen. De rente is variabel en start bij 8,6%. Het doorlopend krediet moet voor uw 66ste volledig zijn afgelost.

Een doorlopend krediet 60-plussers is geschikt voor ouderen die:

  • Graag een financieel steuntje in de rug willen hebben
  • Tussen de 60 en 65 jaar zijn
  • Flexibel en tegen een variabele rente 5000 euro tot 50.000 euro willen lenen

U mag tussendoor altijd boetevrij extra aflossen.

2. Persoonlijke lening voor 65- plussers

Bent u ouder dan 65 jaar? U kunt wel geld lenen met een persoonlijke lening voor 65- plussers, met een vaste rente vanaf 6,7%.

Een eventueel doorlopend krediet dient u volledig te hebben afgelost. U kunt geen nieuw doorlopend krediet meer afsluiten. Een nog lopend doorlopend krediet wordt geblokkeerd voor opname en kan alleen nog maar worden afgelost.

Deze lening is geschikt voor senioren die: 

  • Eenmalig een vast bedrag willen lenen met een vaste einddatum (looptijd) en vaste maandlasten
  • Tussen de 66 en 78 jaar zijn (bij het afsluiten van de lening)
  • Een lening willen afsluiten voor een specifiek doel zoals een auto, camper of woningaanpassing/ verbouwing
  • Nog een doorlopend krediet hebben met een variabele rente en dit willen oversluiten naar een lening met een vaste rente

U mag tussendoor altijd boetevrij extra aflossen. 

Onze partnerbank BNP Paribas biedt zelfs een seniorenlening aan voor ouderen tot 81 jaar. Deze Persoonlijkste Senioren Lening is geschikt voor consumenten tussen de 66 en 78 jaar (bij afsluiten) met een leenbehoefte tussen 5000 euro en 50.000 euro. De lening moet volledig zijn afgelost vóór uw 81e verjaardag. Senioren kunnen dus langer een krediet hebben; fijn voor wie langer geld wil kunnen lenen of graag lagere maandlasten heeft. 

Bovendien is de looptijd van de BNP Persoonlijkste Basis Lening verruimd. Deze leenvorm is geschikt voor consumenten tussen de 27 en 67 jaar met een leenbehoefte tot 75.000 euro. U dient de lening voor uw 74e levensjaar te hebben afgelost. De lening mag nog worden afgesloten tot uw 67e jaar en de vaste lage rente start bij 7,9%.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen