Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de rente voor rood staan bij ING?

Veelgestelde vragen over geld lenen

De rente op rood staan bij de ING is hoog. De rente die banken zoals de ING rekenen voor rood staan varieert van 8% tot wel 15%. De exacte rente is afhankelijk van het maximale bedrag dat u rood kunt staan bij de ING.

De ING biedt de mogelijkheid van roodstand zodat u tijdelijke schommelingen in uw inkomen en uitgaves kunt opvangen. Maar veel consumenten zien de mogelijkheid om rood te staan als structurele aanvulling op hun inkomen. Dat kan gevaarlijk zijn, want door de hoge rente is rood staan één van de duurste vormen van geld lenen.

Extra financiële ruimte met lagere rente

Wilt u toch wat extra financiële reserve achter de hand hebben, maar veel minder rente betalen? In plaats van rood staan, kunt u ook uw krediet oversluiten naar een doorlopend krediet bij ons

Een doorlopend krediet biedt u - net als rood staan bij de ING – extra geld achter de hand tot een afgesproken limiet, maar tegen een veel lagere rente. Momenteel ligt de minimale rente voor een doorlopend krediet via De Nederlandse Kredietmaatschappij op 7,9% Een stuk lager dus dan de ING hanteert voor rood staan. 

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet dient u wel rekening te houden met het volgende: deze kredietvorm wordt steeds minder aangeboden. Bovendien wordt de opnamemogelijkheid van doorlopende kredieten na 36 maanden stopgezet en daarna wordt het krediet omgezet in een lening met een aflosverplichting. Doorlopende kredieten verdwijnen op die manier langzaam maar zeker uit het aanbod consumptieve kredieten, om overkreditering bij consumenten te voorkomen. 

Persoonlijke lening als alternatief

Wilt u een zo laag mogelijke rente betalen en gaandeweg uw leningen aflossen? Dan is een persoonlijke lening een interessant alternatief voor een doorlopend krediet. U leent eenmalig een afgesproken bedrag, tegen een nog lagere rente (vanaf 6,7%). Vervolgens betaalt u het geleende bedrag en de rente terug in vaste maandtermijnen, met een vaste looptijd.

Ook als u nog meer financiële verplichtingen heeft lopen, zoals een doorlopend krediet of een lening elders, ‘kopen op afbetaling’, roodstand of een creditcardschuld, kunt u alles samenvoegen en oversluiten naar één overzichtelijke en voordelige persoonlijke lening. Het oversluiten brengt geen kosten met zich mee. Het enige waar u op moet letten zijn de voorwaarden van de huidige kredietverstrekker(s).

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen