Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de rente voor rood staan bij de Rabobank?

Veelgestelde vragen over geld lenen

De rente op roodstand bij de Rabobank is hoog: hij varieert van 8% tot 15%. Hoeveel rente u precies betaalt is afhankelijk van het maximale bedrag dat u rood kunt staan bij de Rabobank.

De Rabobank biedt haar klanten de mogelijkheid van roodstand om tijdelijke schommelingen in inkomen en uitgaves te kunnen opvangen. Maar veel mensen zien de mogelijkheid om rood te staan als een structurele aanvulling op hun maandinkomen. Dat kan financieel gevaarlijk zijn, want door de hoge rente is roodstand één van de duurste vormen van geld lenen.

Extra financiële ruimte, lagere rente: doorlopend krediet

Zoekt u naar een voordelig alternatief om wat extra financiële armslag achter de hand te hebben, maar zonder de hoofdprijs aan rente te betalen? In plaats van rood staan, kunt u uw Rabobank krediet oversluiten naar een doorlopend krediet van De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Een doorlopend krediet biedt u - net als rood staan bij de Rabobank – extra financiële ruimte tot een afgesproken limiet, maar de rente ligt bij ons veel lager. Op dit moment ligt het minimale rentepercentage voor een doorlopend krediet via De Nederlandse Kredietmaatschappij op 7,9%.

Een stuk lager dan de gemiddelde rente van rood staan bij de Rabobank van 8% tot 15%

Let op: deze kredietvorm wordt wel steeds minder aangeboden, zowel door ons als door andere aanbieders van consumptieve kredieten. Bovendien wordt de opnamemogelijkheid van doorlopende kredieten stopgezet na 36 maanden en bent u daarna verplicht de lening af te lossen.

Doorlopende kredieten verdwijnen langzaam maar zeker uit het aanbod, om overkreditering te voorkomen.

Alternatief voor rood staand of doorlopend krediet

Behoort een doorlopend krediet niet meer tot de mogelijkheden, maar wilt u wel extra financiële ruimte tegen de laagst mogelijke rente? Dan is een persoonlijke lening een interessant alternatief voor een doorlopend krediet.

Deze leenvorm biedt de zekerheid van vaste maandlasten, een vaste lage rente en een vaste looptijd. U leent eenmalig een afgesproken bedrag, tegen de laagste rente van Nederland (vanaf 6,7%).

Tip: heeft u meerdere financiële verplichtingen lopen, zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening elders, ‘kopen op afbetaling’ bij de Media Markt, of een creditcardschuld?

U kunt alle leningen oversluiten naar één overzichtelijke en voordelige lening. Voor het gemak kunt u eenvoudig online berekenen wat u bespaart op uw lening(en)

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen