Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 6 maart 2020
Door: Halmar Wolfswinkel

Oversluiten dure Wehkamp lening naar goedkopere persoonlijke lening met goede voorwaarden

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij sluiten we aardig wat Wehkamp kredieten over naar een persoonlijke lening. Bij zelfs zo’n 25% van de nieuwe dossiers nemen we het saldo van een Wehkamp lening over.


Wat dat inhoudt, een saldo overnemen? Consumenten die bij Wehkamp een ‘gespreid betalen’ krediet hebben betalen daar meestal 14% (!) rente over. Een woekerrente die - weliswaar nog net wettelijk toegestaan - niet meer van deze tijd is.

Zodra een klant een persoonlijke lening bij ons heeft afgesloten (met een rente vanaf 6,5%) kan met dit geleende bedrag in één keer de complete openstaande Wehkamp schuld worden ingelost. 

De klant betaalt vervolgens keurig binnen een afgesproken periode de lening af, met een rente die vele malen lager ligt (vanaf 6,5%) dan de rente bij Wehkamp (14%). Er kunnen ook geen tussentijdse bedragen meer worden opgenomen zoals bij Wehkamp (‘bijpinnen’). Dat maakt een persoonlijke lening voor financieel kwetsbare consumenten klanten de snelste, financieel veiligste en meest overzichtelijke manier om van hun schulden af te komen.

In dit artikel leggen we uit waarom een krediet bij Wehkamp een slecht idee is en hoe u zo’n krediet kunt laten oversluiten naar een veilige en voordelige persoonlijke lening. 

Undercover bij Wehkamp: de harde feiten

Onlangs ging een Volkskrant journalist undercover bij Wehkamp als callcenter medewerker. Uit zijn artikel blijkt dat Wehkamp regelmatig gebeld wordt door klanten die geen geld meer hebben. Geen geld meer om aankopen te doen, maar vooral geen geld meer om hun uitstaande schulden af te lossen.
Deze klanten in nood hebben een ‘gespreid betalen’ regeling bij Wehkamp. Dat is een lening tegen een woekerrente van 14%. Uit het jaarverslag 2019 blijkt dat 8% van de winst van Wehkamp uit deze ‘gespreid betalen’ kredieten komt. Behoorlijk lucratief dus voor de online shop. Maar voor hun klanten is gespreid betalen een financieel blok aan het been: wie een paar honderd of zelfs duizenden euro schuld opbouwt en dit probeert af te lossen, betaalt namelijk voornamelijk de rente. Zo duurt het wel erg lang voordat Wehkamp klanten van hun schulden af kunnen komen.

Een Wehkamp klant die financieel in de knel zit kan veel beter bij een kredietverstrekker een persoonlijke lening met een nette rente afsluiten en daarmee de Wehkamp schuld in één keer afbetalen. Zoals we bovenin dit artikel al aangaven, weten aardig wat Wehkamp klanten de weg naar ons te vinden voor deze oplossing.
Uit bovenstaand Volkskrant artikel blijkt echter dat Wehkamp callcenter medewerkers streng getraind worden om deze uitweg uit de schulden vooral níét bij hun klanten aan te dragen. Winst staat centraal bij het bedrijf, ook als dit ten koste van de klant gaat.

Wehkamp is overigens niet de enige online shop die het peperdure ‘kopen op afbetaling’ aanbiedt. Wij waarschuwen regelmatig voor de gevaren van gespreid betalen en onoverzichtelijke schulden bij het kopen op afbetaling.

Die waarschuwing is niet voor niets. Uit onderzoek van het BKR blijkt dat een alarmerende 26% van de consumenten, die kozen voor gespreid betalen/ kopen op afbetaling, kampt met een betaalachterstand.

Wie geld wil lenen, doet er dus verstandig aan om zich van tevoren goed te oriënteren, om onnodig lange/ hoge schulden of zelfs betalingsachterstanden te voorkomen. 

Hoe kan ik wél verantwoord geld lenen?

Geld lenen is voor niemand leuk. Maar soms kan het niet anders, bij een onverwachte noodzakelijke uitgave of als er niet genoeg geld op de rekening staat om een langetermijninvestering te doen. We hebben onlangs een top 5 van meest zinvolle leendoelen op een rijtje gezet.

Op nummer 3 in deze lijst staat het kosteloos over laten sluiten van een dure lening naar een betaalbare en verantwoorde persoonlijke lening.

Ook bij ons is het in veel gevallen mogelijk om uw dure Wehkamp lening te laten oversluiten naar een veel goedkopere persoonlijke lening.

Wat houdt een persoonlijke lening is en waarom is zo’n lening veel verantwoorder voor consumenten dan een Wehkamp krediet? 

Wat kan een persoonlijke lening voor u betekenen?

Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat u in één keer een vast bedrag op uw rekening krijgt gestort, waarmee u uw Wehkamp krediet direct volledig kunt aflossen. Dit bedrag varieert tussen de 5000 euro en 150.000 euro.

Wat zijn de andere, gunstige voorwaarden van een persoonlijke lening?

  • Momenteel bieden wij de laagste rente van Nederland: vanaf 6,7%.
  • De rente is nu historisch laag en staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Geen onaangename verrassingen dus en een vaste nette rente.
  • De looptijd ligt vast. Anders dan bij uw Wehkamp krediet weet u dus exact wanneer u de lening heeft ingelost en weer schuldenvrij door het leven kunt gaan.
  • Heeft u een keer een financiële meevaller? U mag altijd tussendoor extra aflossen en daar betaalt u geen boete over. Het is tenslotte de bedoeling dat u zo snel mogelijk van uw schulden afkomt.
  • Uw schuld is het hoogst op het moment dat u de lening afsluit. U lost maandelijks af en ziet uw schuld dus elke maand slinken. Heel motiverend voor wie eindelijk van zijn/ haar schulden af wil zijn.

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw dure krediet ook voor u haalbaar is? Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is het zeker niet onmogelijk om geld te lenen voor schulden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek of ook u veel sneller van uw Wehkamp schulden af kunt komen. 

Velen gingen u al voor. Lees hier de ervaring van een tevreden klant voor wie we zijn dure leningen hebben kunnen oversluiten!

"Hun bemiddeling was snel en transparant. Heb een paar leningen goedkoop kunnen oversluiten. "

- Arjen N via Trustpilot.nl

 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen