Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 26 april 2022
Door: Michel Vrenegoor

Rente stijgt weer: zet lage rente nu vast

Rentetarieven zijn en blijven een continu terugkerend onderwerp van nieuws binnen de financiële wereld. De laatste tijd kenmerkte de markt zich door rentedaling, nauwelijks rente op spaartegoed of zelfs negatieve rente. Nadat de rentetarieven begin dit jaar hun laagste punt in jaren hadden bereikt, zien we nu echter de rentepercentages weer stijgen.

Inflatie, de aantrekkende economie na 2 jaar corona en de oorlog in Oekraïne zorgen voor een onzekere tijd, met stijgende rentes tot gevolg. Dat geldt voor zowel hypotheken als leningen (consumptieve kredieten). Een renteverhoging op spaargeld laat juist nog even op zich wachten.

Lees ook: Wat bepaalt de rente van een lening?

Ook wij hebben per 28 maart 2022 de rente op onze leningen licht moeten verhogen. Daarom informeren wij u graag over het vastzetten van de lage rente op uw lening voordat deze nog verder oploopt!

Zet uw lage rente vast

Al onze leningen bieden een vaste lage rente, vanaf 6,1%. Dat geldt voor een persoonlijke lening, een combinatiekrediet of een Flex en Zeker lening. De rente staat gedurende de gehele looptijd van de lening vast, dus u weet precies waar u aan toe bent. Bent u op zoek naar een voordelige lening die veel zekerheid biedt dan is nu het moment om hem af te sluiten. Al onze leningen hebben mooie voorwaarden:

  • Vaste lage rente
  • Vaste looptijd
  • Onbeperkt en boetevrij extra aflossen

Oversluiten naar een lening met lage rente

Heeft u ooit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afgesloten en is uw rentetarief hoger dan het huidige tarief? Dan loont het om nu de lening over te sluiten. Dat geldt zowel voor één als meerdere leningen, ook als de leningen elders lopen. Oversluiten van een lening is kosteloos.

Hoe werkt oversluiten? U telt de openstaande bedragen van uw lopende leningen bij elkaar op – bijvoorbeeld een doorlopend krediet, creditcardschulden of een contract voor 'kopen op afbetaling'. Vervolgens sluit u voor het totale bedrag een persoonlijke lening af, die u in maximaal 10 jaar volledig aflost. Nu de rente nog laag staat bent u verzekerd van bijbehorende lage maandlasten.

Boetevrij aflossen

Voor al onze leningen geldt dat u boetevrij en onbeperkt extra aflossingen kunt doen of de lening zelfs vervroegd volledig mag aflossen.

U kunt eerder schuldenvrij zijn als u tussentijds extra aflost op uw lening. Of u verlaagt het leenbedrag, zodat de lening eerder volledig is terugbetaald.

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen