Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 26 april 2022
Door: Halmar Wolfswinkel

Rente stijgt weer: zet lage rente nu vast

Rentetarieven zijn en blijven een continu terugkerend onderwerp van nieuws binnen de financiële wereld. De laatste tijd kenmerkte de markt zich door rentedaling, nauwelijks rente op spaartegoed of zelfs negatieve rente. Nadat de rentetarieven begin dit jaar hun laagste punt in jaren hadden bereikt, zien we nu echter de rentepercentages weer stijgen.

Inflatie, de aantrekkende economie na 2 jaar corona en de oorlog in Oekraïne zorgen voor een onzekere tijd, met stijgende rentes tot gevolg. Dat geldt voor zowel hypotheken als leningen (consumptieve kredieten). Een renteverhoging op spaargeld laat juist nog even op zich wachten.

Lees ook: Wat bepaalt de rente van een lening?

Ook wij hebben per 28 maart 2022 de rente op onze leningen licht moeten verhogen. Daarom informeren wij u graag over het vastzetten van de lage rente op uw lening voordat deze nog verder oploopt! Zo blijft u goedkoop geld lenen.

Zet uw lage rente vast

Al onze leningen bieden een vaste lage rente, vanaf 6,7%. Dat geldt voor een persoonlijke lening, een combinatiekrediet of een Flex en Zeker lening. De rente staat gedurende de gehele looptijd van de lening vast, dus u weet precies waar u aan toe bent. Bent u op zoek naar een voordelige lening die veel zekerheid biedt dan is nu het moment om hem af te sluiten. Al onze leningen hebben mooie voorwaarden:

  • Vaste lage rente
  • Vaste looptijd
  • Onbeperkt en boetevrij extra aflossen

Oversluiten naar een lening met lage rente

Heeft u ooit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afgesloten en is uw rentetarief hoger dan het huidige tarief? Dan loont het om nu de lening over te sluiten. Dat geldt zowel voor één als meerdere leningen, ook als de leningen elders lopen. Oversluiten van een lening is kosteloos.

Hoe werkt oversluiten? U telt de openstaande bedragen van uw lopende leningen bij elkaar op – bijvoorbeeld een doorlopend krediet, creditcardschulden of een contract voor 'kopen op afbetaling'. Vervolgens sluit u voor het totale bedrag een persoonlijke lening af, die u in maximaal 10 jaar volledig aflost. Nu de rente nog laag staat bent u verzekerd van bijbehorende lage maandlasten.

Boetevrij aflossen

Voor al onze leningen geldt dat u boetevrij en onbeperkt extra aflossingen kunt doen of de lening zelfs vervroegd volledig mag aflossen.

U kunt eerder schuldenvrij zijn als u tussentijds extra aflost op uw lening. Of u verlaagt het leenbedrag, zodat de lening eerder volledig is terugbetaald.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen