Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 9 februari 2021
Door: Halmar Wolfswinkel

Borstvergroting financieren: gespreid betalen of lening?

Cosmetische ingrepen door middel van plastische chirurgie zijn grote uitgaven. Als de ingreep medisch is wordt hij in het ziekenhuis uitgevoerd en wordt hij vergoed door de zorgverzekeraar. Alle niet-medische ingrepen worden meestal in specialistische klinieken uitgevoerd. De kosten zijn voor eigen rekening. Logisch, u heeft zelf de wens om iets te veranderen of te verbeteren aan uw lichaam.

Een buikwandcorrectie, facelift, ooglid- en neuscorrectie en borstvergroting zijn de meest aangevraagde en uitgevoerde ingrepen. Een borstverkleining is bijna altijd vanwege medische redenen en valt daarmee buiten de categorie cosmetische ingreep.

Nadat u heeft besloten wat u wilt veranderen aan uw lichaam, bijvoorbeeld een borstvergroting, dan is de volgende stap het uitzoeken van een goede plastisch chirurg bij een erkende kliniek. Vervolgens kunt u in kaart brengen wat de kosten zijn voor deze behandeling. Hoe regelt u de financiering? Is het bedrag te overzien en kunt u ervoor sparen? Of is het financieren van uw borstvergroting beter te regelen via gespreide betaling of via een lening? We zetten alle feiten op een rijtje.

Wat kost een borstvergroting?

Op de vraag wat een borstvergroting kost is geen eenduidig antwoord te geven. De prijs is afhankelijk van naar welke kliniek u gaat en voor welke methode u kiest. Een borstvergroting gerealiseerd met eigen lichaamsvet is meestal duurder dan een vergroting met behulp van implantaten. Globaal zullen de kosten rond de € 3.500,- liggen.

Borstvergroting gespreid achteraf betalen

Veel klinieken bieden u de mogelijkheid om de operatie achteraf te betalen. Hetzelfde principe als bij een keuken: u koopt op afbetaling en betaalt achteraf in termijnen terug. De borstvergroting wordt uitgevoerd en u betaalt de kosten gespreid terug aan de kliniek totdat de totale rekening is voldaan. De rentekosten voor deze mogelijkheid zijn hoog; vaak wordt de maximaal wettelijk toegestane rente van 14% berekend.

Borstvergroting financieren met een lening

Zelf de financiering van de borstvergroting regelen buiten de kliniek om is voordeliger: u sluit een lening af voor 24 maanden met een rente vanaf 6,2%. Deze rente ligt een stuk lager dan de 14% die u betaalt bij gespreide betaling achteraf. De rente gaat verder omlaag bij een leenbedrag vanaf € 10.000; wij bieden u dan een rente vanaf 4,9%. U kunt er dus voor kiezen om niet alleen een borstvergroting te laten doen maar daarnaast nog een andere cosmetische ingreep die u op termijn ook zou willen doen. Als u voor beide ingrepen samen een lening afsluit betaalt u een lagere rente dan wanneer u ervoor kiest om beide ingrepen apart te financieren.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

U kunt een keuze maken uit de twee leenvormen persoonlijke lening of doorlopend krediet. Als u houdt van zekerheid kiest u voor de eerste leenvorm. De rente, looptijd en maandlasten staan vast. Wilt u naast de financiering van de borstvergroting extra geld achter de hand hebben dan kiest u voor het doorlopend krediet met een variabele rente.

Ervaring van andere consumenten

Een borstvergroting blijft een medische ingreep dus u wilt dat de ingreep wordt gedaan door een ervaren plastisch chirurg bij een goed aangeschreven kliniek. De ervaring van andere cliënten die dezelfde cosmetische ingrepen hebben laten doen kunnen een mooie aanvulling zijn bij jouw inventarisatie van mogelijkheden.

Bereken uw leenbedrag

Benieuwd hoeveel geld u kunt lenen om de cosmetische ingreep van uw keuze te financieren? Maak gebruik van onze online leenwijzer. Uiteraard mag u ook direct online een vrijblijvende offerte aanvragen. U ontvangt van ons dan een voorstel op maat van onze vijf partnerbanken, zoals DEFAM, in één duidelijk overzicht.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen