Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 3 november 2012

Geld lenen met schulden?

Wil jij geld lenen met schulden? Steeds meer mensen weten geld te lenen met schulden. In dit artikel lees je hoe je geld kunt lenen met schulden. Er zijn nieuwe leningverstrekkers actief die ook geld uitlenen aan mensen met schulden.

De aanleiding voor geld lenen met schulden Veel mensen zitten in de schulden. Een groeiend aantal consumenten heeft moeite met het betalen van rekeningen. Ruim 30 procent van de Nederlanders loopt achter met betalingen en ruim 70 procent heeft meerdere soorten schulden." Dat zou blijken uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Mensen met schulden voelen zich niet altijd serieus genomen Veel mensen met schulden die aankloppen bij de schuldhulpverlening in hun gemeente, voelen zich niet serieus genomen.

In hun ogen wordt er altijd van uitgegaan dat ze zelf schuldig zijn aan hun hachelijke financiële situatie, terwijl dit lang niet altijd terecht is. Zij ervaren de overheid vaak als obstakel bij het oplossen van hun problemen.

Kun je geld lenen met schulden? Als je schulden hebt wordt je beloond met een zwarte lijst vermelding. In Nederland kom je dan op de negatieve BKR lijst te staan. Afhankelijk van je schulden krijg je een bepaalde codering in het BKR systeem. Met een ‘slechte’ code, die je ontvangt in geval van betalingsachterstand, zullen banken je kredietaanvraag weigeren. Kortom, geld lenen met schulden lijkt erg lastig als je het op de reguliere manier probeert. Toch zijn er alternatieven.

Waar kun je terecht voor geld lenen met schulden? Er zijn diverse schulden forums. Deze bieden wellicht ervaringen van anderen en mensen om mee te praten. Soms zijn er ook ‘aardige’ mensen op het forum die aanbieden om geld aan je te lenen.

Dit wordt nadrukkelijk afgeraden: je weet immers niet wie die mensen zijn, hoe betrouwbaar ze zijn en welke intentie ze hebben met jou. Op internet zijn er recentelijk nieuwe online kredietaanbieders actief die ook open staan voor mensen met schulden. Deze aanbieders zijn online aanbieders van leningen. We hebben het niet over particulieren die geld aanbieden via allerlei openbare discussie forums.

Wat is de kans dat je geld kunt lenen met schulden? Zekerheden worden van te voren niet gegeven, maar er zijn absoluut mensen die bij hun banken werden geweigerd en via een internet krediet hebben geregeld. Een kredietaanbieder is namelijk niet wettelijk verplicht om een BKR controle te doen. Het is dus aan de kredietaanbieder om te beoordelen of jij een lening krijgt.

Hoeveel geld kan ik lenen met schulden? Er zijn 2 soorten geldverstrekkers. De eerste zijn de zogenaamde minilening aanbieders. Deze bieden kleine, kortlopende leningen aan waarbij je in 10 minuten tot ongeveer 1000 euro kunt lenen. Deze lening wordt vaak gebruikt door mensen om de maand door te komen; zo halverwege de maand ervaren veel mensen een geld dipje. Het duurt dan net te lang voordat je salaris wordt gestort, terwijl de rekeningen blijven binnenkomen. Om de volgende salarisstorting te overbruggen, nemen mensen een minilening. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die een minilening afsluiten omdat ze iets leuks willen kopen.

Online shopping is steeds populairder aan het worden. Even een nieuwe TV of telefoon kopen, het kan allemaal online. Als je schulden hebt en dus een negatieve BKR registratie, kun je bij online shops vaak niet in termijnen betalen. Door een minilening af te sluiten kun je dit probleem omzeilen. Je leent dan snel even tot 1000 euro online en dan betaal je daarmee je online aankoop. Dan hoef je dus niet in termijnen het product af te betalen.

De 2e soort zijn de lening aanbieders die persoonlijke leningen aanbieden, vaak vanaf een paar duizend euro. Er wordt veel gezocht naar bedragen zoals 5000 euro, 10000 euro, 20000 euro en 30000 euro. Denk hierbij aan geld lenen voor restschulden, een faillissement, een nieuwe keuken, een nieuwe auto of het voorkomen dat je je huis kwijtraakt.

Kortom, geld lenen met schulden is zeker een mogelijkheid als jouw schulden lopende kredieten of leningen betreffen. Zijn jouw schulden betalingsachterstanden bij instanties dan is een lening aanvragen bij ons niet mogelijk. Wil je meer weten vraag dan hier gratis en geheel vrijblijvend een overzicht aan van de 5 banken waarmee wij samenwerken en bekijk de mogelijkheden.

Vrijblijvend offerte aanvragen