Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 17 januari 2020

Geld lenen met schulden?

Wilt u geld lenen met schulden? Steeds meer mensen weten geld te lenen met schulden. In dit artikel leest u hoe u geld kunt lenen met schulden. Er zijn nieuwe leningverstrekkers actief die ook geld uitlenen aan mensen met schulden.

De aanleiding voor geld lenen met schulden. Hoewel het aantal mensen met schulden gestaag daalt (mede door aangescherpte regelgeving), zitten nog steeds veel mensen in de schulden in de vorm van een lening, kopen op afbetaling, verzendhuiskredieten en webshopkrediet op afbetaling. Het percentage mensen met een betalingsachterstand op zo’n krediet blijft stabiel (6,2%). 

Wie schulden heeft en problemen heeft met de afbetaling van het krediet, voelt zich niet altijd serieus genomen. Veel consumenten die aankloppen bij de schuldhulpverlening in hun gemeente, ervaren dat er altijd van uitgegaan wordt dat ze zelf schuldig zijn aan hun hachelijke financiële situatie. Maar dit is lang niet altijd terecht. Zij ervaren de overheid vaak als obstakel bij het oplossen van hun problemen.

Kunt u geld lenen met schulden? Als u schulden heeft wordt u 'beloond' met een zwarte lijst vermelding. In Nederland kom je dan op de negatieve BKR lijst te staan. Afhankelijk van uw schulden krijgt u een bepaalde codering in het BKR systeem. Met een ‘slechte’ code, die u ontvangt in geval van betalingsachterstand, zullen banken uw kredietaanvraag weigeren. Kortom, geld lenen met schulden lijkt erg lastig als u het op de reguliere manier probeert. Toch zijn er alternatieven.

Waar kunt u terecht voor geld lenen met schulden? Er zijn diverse schulden forums. Deze bieden wellicht ervaringen van anderen en mensen om mee te praten. Soms zijn er ook ‘aardige’ mensen op het forum die aanbieden om geld aan je te lenen.

Dit wordt nadrukkelijk afgeraden: je weet immers niet wie die mensen zijn, hoe betrouwbaar ze zijn en welke intentie ze hebben met jou. Op internet zijn er recentelijk nieuwe online kredietaanbieders actief die ook open staan voor mensen met schulden. Deze aanbieders zijn online aanbieders van leningen. We hebben het niet over particulieren die geld aanbieden via allerlei openbare discussie forums.

Wat is de kans dat u geld kunt lenen met schulden? Zekerheden worden van tevoren niet gegeven, maar er zijn absoluut mensen die bij hun banken werden geweigerd en via internet een krediet hebben aangevraagd. Iedere kredietaanbieder is verplicht een BKR check uit te voeren. Ook bij een online aanbieder geldt daarom: met een negatieve BKR registratie volgt er altijd een afwijzing.

Hoeveel geld kan ik lenen met schulden? Er zijn 2 soorten geldverstrekkers. De eerste zijn de zogenaamde minilening aanbieders. Deze bieden kleine, kortlopende leningen aan waarbij je in 10 minuten tot ongeveer 1500 euro kunt lenen. Deze lening wordt vaak gebruikt door mensen om de maand door te komen; zo halverwege de maand ervaren veel mensen een geld dipje. Het duurt dan net te lang voordat het salaris wordt gestort, terwijl de rekeningen blijven binnenkomen. Om de volgende salarisstorting te overbruggen, nemen mensen een minilening. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die een minilening afsluiten omdat ze iets leuks willen kopen.

Online shopping is steeds populairder aan het worden. Even een nieuwe TV of telefoon kopen, het kan allemaal online. Als u schulden hebt en dus een negatieve BKR registratie, kunt u bij online shops vaak niet in termijnen betalen. Door een minilening af te sluiten kunt u dit probleem omzeilen. U leent dan snel even tot 1500 euro online en dan betaalt u daarmee uw online aankoop. Dan hoeft u dus niet in termijnen het product af te betalen.

De 2e soort zijn de lening aanbieders die persoonlijke leningen aanbieden, vaak vanaf een paar duizend euro. Er wordt veel gezocht naar bedragen zoals 5000 euro, 10000 euro, 20000 euro en 30000 euro. Denk hierbij aan geld lenen voor restschulden, een faillissement, een nieuwe keuken, een nieuwe auto of het voorkomen dat u uw huis kwijtraakt.

Kortom, geld lenen met schulden is zeker een mogelijkheid als uw schulden lopende kredieten of leningen betreffen. Mits geld lenen haalbaar en betaalbaar is binnen uw situatie. Zijn uw schulden betalingsachterstanden bij instanties dan is een lening aanvragen bij ons niet mogelijk.

Wilt u meer weten vraag dan hier gratis en geheel vrijblijvend een overzicht aan van de 5 banken waarmee wij samenwerken en bekijk de mogelijkheden.

Vrijblijvend offerte aanvragen