Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 27 mei 2021

Negatieve BKR bij Rood staan is een groot risico

Rood staan op uw bankrekening: dat overkomt iedereen wel eens. Niets aan de hand; voor de meeste Nederlanders zijn het vaak kleine bedragen en is het voor korte duur.

Maar een kredietlimiet van meer dan 250 euro staat wel geregistreerd bij het BKR. Bij goed afbetaalgedrag is er alsnog niets aan de hand, maar zodra u 3 maanden betaalachterstand opbouwt krijgt u een negatieve BKR-registratie. En dat kan wél grote gevolgen hebben.

Negatieve BKR-registratie: geen lening of hypotheek

Een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie op uw naam is vijf jaar van kracht, ná aflossing van schuld of lening. Met een negatieve BKR-registratie krijgt u bij de meeste banken en hypotheekverstrekkers geen lening of hypotheek.

Hoe zit dat met roodstand?

U krijgt een negatieve BKR-registratie als u meer dan 10% roodstand heeft dan het afgesproken kredietlimiet en langer rood staat dan in uw contract is afgesproken.

Een ongeluk zit dus in een klein hoekje, maar deze regel heeft wel grote gevolgen voor mensen die een hypotheek of lening willen afsluiten. Die aanvraag wordt niet geaccepteerd.

Rood staan bij de bank is duur

Los van het gevaar op een negatieve BKR-registratie, rood staan is ook gewoon heel duur. Het lijkt een onschuldige en vertrouwde optie voor wat extra financiële ruimte, maar de rente ligt gemiddeld tussen de 9% en 12,9%. Op jaarbasis betaalt u bij roodstand dus zomaar honderden euro’s extra.

Een persoonlijke lening: verantwoorder dan rood staan op uw bankrekening

Verantwoord geld lenen is altijd belangrijk om overkreditering (en een negatieve BKR-registratie) te voorkomen. Heeft u meerdere schulden lopen, zoals roodstand, een doorlopend krediet, creditcard schulden, een krediet bij Wehkamp of Media Markt et cetera? Dan kan oversluiten naar één overzichtelijke persoonlijke lening de meest verantwoordelijke en voordelige optie zijn. Mits u geen betalingsachterstanden van 3 maanden of meer heeft.

Onze persoonlijke lening is erop gericht om consumenten zo verantwoord mogelijk te laten lenen. De voorwaarden van een eenmalige persoonlijke lening zijn veel beter dan rood staan op uw betaalrekening (en andere schulden).

Benieuwd of een persoonlijke lening ook voor u een goede optie is om verantwoord geld te lenen? Of om uw andere, dure leningen in één keer af te lossen? Bekijk hoeveel u kunt lenen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen