Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 15 januari 2017

Coolblue stopt met telefoonabonnementen

Eén van de grootste webwinkels van Nederland, Coolblue, heeft bekend gemaakt te gaan stoppen met de verkoop van mobiele telefoonabonnementen. De verkoop van losse toestellen blijft gewoon doorgaan maar de verkoop van een smartphone in combinatie met een abonnement wordt met ingang van 1 februari aanstaande gestopt. Dit geldt ook voor de verkoop van losse sim only abonnementen.

Smartphones in combinatie met een abonnement van €250 of meer worden gezien als vorm van krediet. Dit betekent dat de aanbieder aan strenge eisen moet voldoen. Coolblue geeft als reden voor haar besluit dat voldoen aan deze strengere eisen nieuwe investeringen vraagt en die wil zij niet maken. In alle reclame-uitingen moet de kredietwaarschuwing “Let op: geld lenen kost geld” worden opgenomen. Verder moet het voor de consument duidelijk zijn welk rentepercentage wordt berekend en welke kosten zij betaalt voor het toestel en welke voor het abonnement.

Coolblue heeft besloten alleen door te gaan met de verkoop van losse toestellen. Hieraan is geen strenge regelgeving en toezicht verbonden. Met het stopzetten van de verkoop van abonnementen voorkomt zij ook dat ze vanaf mei 2017 bij iedere klant een inkomenstoets moeten afnemen bij de aanschaf van een smartphone in combinatie met een abonnement van €250 of meer. Coolblue gaat liever niet op de stoel van kredietverstrekker zitten; zij ziet af van de complexiteit rondom telefoonkredieten.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen