Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 25 juni 2020

Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Onze partnerbank Nationale Nederlanden biedt per 1 juli 2020 geen Doorlopende Kredieten meer aan.
Tot 1 juli is het nog wel mogelijk een Doorlopend Krediet aan te vragen. Vanaf 1 januari 2021 stopt de mogelijkheid om bij een lopend DK bedragen uit het krediet op te nemen. Dat betekent dat per 1 januari 2021 het Doorlopend Krediet bij ons niet meer als leenvorm bestaat.

Waarom worden Doorlopende Kredieten stopgezet?

Wij vinden het als kredietverstrekker belangrijk dat een lening goed past bij de financiële situatie en het leendoel van onze klanten. Het blijkt dat juist bij Doorlopende Kredieten een deel van onze klanten moeite heeft om het DK af te lossen en steeds opnieuw gebruik maakt van de opnameruimte van dit flexibele krediet. Hierdoor komt er geen einde aan de lening en kan het Doorlopend Krediet uiteindelijk leiden tot betalingsproblemen. Dit past niet meer in de huidige trend om consumenten te beschermen tegen onverantwoord hoge en langlopende leningen.

Al met al past het stopzetten van Doorlopende Kredieten in een bredere en al langer lopende trend om consumenten te beschermen tegen onverantwoorde/ te hoge leningen. Dit is ook terug te zien in de aangescherpte wet- en regelgeving  tegen overkreditering (onder andere de lagere leennormen voor 2020).
Daarom stopt ook Nationale Nederlanden vanaf 1 juli 2020 met het aanbieden van een Doorlopend Krediet. Onze partnerbank Interbank bood al vanaf 1 mei 2020 geen Doorlopende Kredieten meer aan.

Wat gebeurt er met de huidige Doorlopende Kredieten?

U kunt nog tot 1 juli via ons een aanvraag voor een DK indienen bij Nationale Nederlanden. Houd er wel rekening mee dat u er maar t/m 31 januari 2020 gebruik van kunt maken. Daarna wordt het geblokkeerd.

Heeft u op dit moment nog een Doorlopend Krediet? De opnamemogelijkheid loopt tot 1 januari 2021. Daarna wordt het krediet geblokkeerd voor opnames en dient u maandelijks af te lossen totdat het krediet volledig is ingelost. Het maandbedrag blijft hetzelfde, met een variabele rente. U mag altijd extra bedragen aflossen zonder boete. 

U wilt blijven lenen? Oversluiten naar Persoonlijke Lening

Heeft u een Doorlopend Krediet afgesloten en wilt u ook ná 31 december 2020 blijven lenen? Dat is zeker mogelijk: u kunt uw krediet oversluiten naar een Persoonlijke Lening.

Bij een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een afgesproken bedrag tegen een vaste lage rente. Momenteel ligt deze rente historisch laag, al vanaf 3,8%.

Het leenbedrag, de looptijd en de rente staan vast, zodat u van tevoren exact weet wanneer u weer schuldenvrij bent. Zo kunt u verantwoord geld lenen en zijn er geen vervelende verrassingen achteraf.

U leent al vanaf 5000 euro, met vaste maandtermijnen en de mogelijkheid om altijd tussendoor boetevrij extra af te lossen.

Een Persoonlijke Lening is de meest veilige en verantwoorde manier om geld te lenen. Dat blijkt ook uit de praktijk: waar bij een Doorlopend Krediet steeds meer consumenten moeite hebben met aflossen, kan bij een Persoonlijke Lening 95% van onze klanten maandelijks vlekkeloos voldoen aan hun aflossing.

Bent u benieuwd of een Persoonlijke Lening ook voor u de veiligste oplossing is om geld te (blijven) lenen? Wij sluiten kosteloos uw Doorlopend Krediet kosteloos over naar een Persoonlijke Lening. Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan.

 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen