Let op! Geld lenen kost geld
recordaantal-motoren-verkocht

Datum: 12 april 2021
Auteur: Michel Vrenegoor

Maart 2021: recordaantal tweedehands motoren verkocht

In maart 2021 rees het aantal verkochte motoren de pan uit. De verkoop van occasions steeg zelfs met maar liefst 30 procent sinds de opening van de showrooms. 

Occasion motor kopen ‘op afspraak’

Geïnteresseerden ontvingen het ‘winkelen op afspraak’ in maart 2021 met open armen na de harde lockdown in januari en februari en rekenden in totaal 6065 occasion motoren af. Volgens de BOVAG en RDC is maart 2021 daarmee de bestverkopende maand voor tweedehands motorfietsen ooit. 

Daling verkoop nieuwe motoren door externe omstandigheden
Ook nieuwe motoren namen weer gretig aftrek bij de consument: in maart verlieten in totaal 1705 mensen de showroom op hun nieuwe bolide. Dat is weliswaar een daling van 8 procent ten opzichte van maart 2020.

Maar deze daling komt vooral door externe omstandigheden, zoals leveringsproblemen in verband met de containercrisis, een mondiaal tekort aan chips plus halfgeleiders en de blokkade van het Suezkanaal door de Ever Given (ruim 400 schepen!) in de laatste week van maart. 

Ook motor kopen tussen particulieren favoriet

De hoge verkoopaantallen in maart staan behoorlijk in contrast tot de magere resultaten in januari en februari 2021 (samen goed voor slechts 6000 occasion motoren, ruim 400 minder dan in januari en februari 2020). Veel mensen wachtten liever af totdat ze de motor van hun dromen weer live konden bekijken in de showroom.

Leuk om te weten: de beperkte toegang tot showrooms belette de handel in motoren tussen particulieren echter geenszins: het eerste kwartaal van 2021 staat garant voor 19.000 motorverkopen onderling, ten opzichte van 16.000 vorig jaar. 

De cijfers liegen er niet om: een motor kopen in de vroege lente behoort dus nog steeds tot de favorieten! Geld lenen voor een motor? Bekijk dan de mogelijkheden die De Nederlands Kredietmaatschappij biedt.

 

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen