Let op! Geld lenen kost geld
recordaantal-motoren-verkocht

Datum: 12 april 2021
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Maart 2021: recordaantal tweedehands motoren verkocht

In maart 2021 rees het aantal verkochte motoren de pan uit. De verkoop van occasions steeg zelfs met maar liefst 30 procent sinds de opening van de showrooms. 

Occasion motor kopen ‘op afspraak’

Geïnteresseerden ontvingen het ‘winkelen op afspraak’ in maart 2021 met open armen na de harde lockdown in januari en februari en rekenden in totaal 6065 occasion motoren af. Volgens de BOVAG en RDC is maart 2021 daarmee de bestverkopende maand voor tweedehands motorfietsen ooit. 

Daling verkoop nieuwe motoren door externe omstandigheden
Ook nieuwe motoren namen weer gretig aftrek bij de consument: in maart verlieten in totaal 1705 mensen de showroom op hun nieuwe bolide. Dat is weliswaar een daling van 8 procent ten opzichte van maart 2020.

Maar deze daling komt vooral door externe omstandigheden, zoals leveringsproblemen in verband met de containercrisis, een mondiaal tekort aan chips plus halfgeleiders en de blokkade van het Suezkanaal door de Ever Given (ruim 400 schepen!) in de laatste week van maart. 

Ook motor kopen tussen particulieren favoriet

De hoge verkoopaantallen in maart staan behoorlijk in contrast tot de magere resultaten in januari en februari 2021 (samen goed voor slechts 6000 occasion motoren, ruim 400 minder dan in januari en februari 2020). Veel mensen wachtten liever af totdat ze de motor van hun dromen weer live konden bekijken in de showroom.

Leuk om te weten: de beperkte toegang tot showrooms belette de handel in motoren tussen particulieren echter geenszins: het eerste kwartaal van 2021 staat garant voor 19.000 motorverkopen onderling, ten opzichte van 16.000 vorig jaar. 

De cijfers liegen er niet om: een motor kopen in de vroege lente behoort dus nog steeds tot de favorieten! Geld lenen voor een motor? Bekijk dan de mogelijkheden die De Nederlands Kredietmaatschappij biedt.

 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen