Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 18 oktober 2021
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Ook in 2021 enorme groei in camper- en caravanverkoop

De coronaperiode blijft haar stempel drukken op het aantal verkochte nieuwe en tweedehands campers en caravans. Omdat (verre) vliegreizen ook dit jaar nog niet vanzelfsprekend waren, kozen bijna 3000 mensen voor een eigen, nieuwe camper om in Nederland mee te kamperen.

Dat is het grootste aantal verkochte campers in de eerste negen maanden van een jaar ooit.

Nieuwe caravans en campers in trek

Ook nieuwe caravans bleken opnieuw erg in trek: tot en met september 2021 reden er al bijna 8000 nieuwe caravans rond in Nederland. Volgens onder andere de BOVAG oversteeg het aantal nieuw gekochte caravans en campers daarmee in augustus 2021 al de toch al hoge aantallen van 2020.

Al met al steeg het aantal verkochte nieuwe campers en caravans met ruim 25 procent ten opzichte van het topjaar 2020.

Ook de markt voor gebruikte campers en caravans mocht zich verheugen in een grote vraag: ruim 13.000 occasions wisselden er van eigenaar in de eerste 9 maanden van 2021, ook weer een flinke stijging ten opzichte van 2020.

Kamperen blijft onverminderd populair

De BOVAG gaat uit van de coronacrisis als grootste aanjager van de recordverkoop. Ook al neemt het vliegverkeer weer toe, worden vluchten nauwelijks meer geannuleerd en versoepelen de maatregelen, blijven kampeervakanties in eigen land een geliefd alternatief voor een vliegvakantie.

Bovendien hebben veel mensen er toch nog geen goed gevoel bij om met tientallen onbekenden urenlang in een vliegtuig te gaan zitten. Dan voelt kamperen met een eigen caravan of huisje op wielen toch veiliger en vertrouwder. En wellicht speelt inmiddels ook vliegschaamte en meer bewustzijn voor milieuvriendelijker reizen mee in de recordverkoop.

Ook bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zien we deze camper- en caravantrend terug: we zagen dit jaar opnieuw een flinke toename in het aantal aanvragen voor camper financieringen. Wie weet blijkt kamperen in eigen land met een camper of caravan een blijvertje, in plaats van een vliegvakantie?

Lees ook:

Caravans en Campers steeds meer in trek bij jonge mensen

Geld lenen voor een caravan

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen