Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 30 maart 2012

Huis verkopen met verlies ?

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid.

Geld lenen om restschuld van de hypotheek te financieren ?

Brengt de verkoop van uw woning minder op dan de hypotheek, huis verkopen met verlies ?

In de huidige huizenmarkt komt het steeds vaker voor dat uw huis niet snel verkocht wordt.  U heeft dan de keuze om het huis langer te koop te laten staan, tijdelijk te kiezen voor een dubbele woonlasten of om uw huis te verkopen voor een lagere verkoopprijs dan de restwaarde van de hypotheek.  Hierdoor houdt u dan wel een zogenaamde restschuld over.

Omdat het handhaven van een woning die langere tijd te koop staat extra kosten en risico’s met zich meebrengt kan het in sommige gevallen beter zijn om het verlies te accepteren en de risico’s van verdere prijsdalingen uit te sluiten.

Wanneer u kiest om uw huis met verlies te verkopen, heeft dat financiële consequenties voor het aflossen van de restschuld van de hypotheek.

Wat zijn de mogelijkheden om een restschuld van een hypotheek te financieren?

Wanneer u een nieuwe woning koopt is het soms mogelijk om de restschuld van de oude hypotheek mee te financieren in de nieuwe hypotheek, wanneer uw inkomen en de waarde van de nieuwe woning dit toestaat.

Indien dit niet het geval is of wanneer u geen nieuwe woning wilt of kunt kopen zult u het verschil moeten bijleggen uit spaargeld of via het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Ook hier is het van belang dat u weet hoeveel u kunt lenen binnen uw huidige inkomsten en uw nieuwe woonlasten. Daarnaast is het belangrijk dat u exact weet welke maandlasten aan rente en aflossing deze nieuwe lening met zich mee zal gaan brengen.

Wij bekijken dit graag voor u, vrijblijvend en zonder annulerings- advies- en of afsluitkosten.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen