Let op! Geld lenen kost geld

Is de rente van een groene lening aftrekbaar?

Veelgestelde vragen over kredietverstrekkers

Ja, de rente van een groene lening via GreenLoans is in vrijwel alle gevallen aftrekbaar. Dat komt omdat u geld leent voor het verduurzamen van uw eigen woning. Voorbeelden van verduurzamende maatregelen zijn het plaatsen van zonnepanelen, installeren van een warmtepomp of de woning isoleren.

De rente van een groene lening is 100% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Voorwaarden voor het aftrekken van de rente van een groene lening

Als u met een groene lening uw woning verbouwt en duurzamer maakt, mag u de rente over deze lening aftrekken. Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden.

De belangrijkste voorwaarden voor het kunnen aftrekken van de rent:

  • De zonnepanelen moeten bestaan uit meerdere zonnepanelen, die voorzien zijn van fotovoltaïsche zonnecellen inclusief spanningsomvormers.
  • Het moet gaan om een lening waarvan u maandelijks een vast bedrag aflost, met een vaste einddatum. Een groene lening via GreenLoans voldoet aan deze voorwaarde.
  • Een groene lening mag alleen gebruikt worden voor verduurzaming én met zaken die onlosmakelijk zijn verbonden met uw eigen woning.
  • U moet bij de Belastingdienst kunnen aantonen dat u de groene lening ook daadwerkelijk gebruikt voor de verbouwing. Bewaar daarom alle facturen en bonnetjes die te maken hebben met de verduurzaming van uw woning.
  • De kosten voor de verbouwing zélf mag u niet aftrekken van uw inkomstenbelasting. Het gaat alleen om de rente.

Wilt u weten hoeveel u fiscaal kunt besparen met een groene lening? Bereken hier de rente met fiscaal voordeel.

Gerelateerde vragen:

Kan ik een groene lening afsluiten?

Kan ik geld lenen voor zonnepanelen?

Verduurzamen van een woning onbetaalbaar of niet?

Verduurzamen woning met hypotheek niet altijd verstandig

Meer veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen