Let op! Geld lenen kost geld

Direct Writers

Direct writers zijn kredietmaatschappijen die zonder tussenkomst van een tussenpersoon leningen en krediet verstrekken aan particulieren. Voor het afsluiten van een lening bij een direct writer kunt u doorgaans alleen terecht op de website van de aanbieder waar u een offerte kunt aanvragen. De verdere afwikkeling geschiedt door middel van email en post. De mogelijkheid om een adviesgesprek aan te gaan bestaat niet. De rente is vaak een stuk lager dan bij de grootbanken. Dit is mede te wijten aan het feit dat direct writers met minder hoge bedrijfskosten te kampen hebben dat grootbanken zoals de kosten voor personeel, marketing en gebouwen.

Bekende voorbeelden van direct writers zijn Freo, Directa (onderdeel van Qander), Santander en Moneyou (Moneyou lenen is sinds juli 2021 onderdeel van DEFAM) Het nadeel van een direct writer is dat zij alleen hun eigen producten aanbieden.

De Nederlandse Kredietmaatschappij is geen direct writer maar wij lijken er wel. Wij werken ook online only en geven geen advies. Het grote verschil is alleen dat wij leningen van meerdere kredietverstrekkers aanbieden en zo de laagste rente kunnen aanbieden aan particulieren.

Gerelateerde informatie over direct writers:

Lening afgewezen?

Moneyou lening oversluiten?

Directa lening oversluiten?

Waarom zijn wij goedkoper dan banken?

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen