Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een rijbewijs

Een rijbewijs financiering vanaf € 52,50 per maand

Voor uw nieuwe baan een rijbewijs nodig? Of wilt u rijlessen aan uw kind geven? Of droomt u al jaren van een motorreis en heeft u nú tijd om les te nemen? Wat uw reden ook is, bij ons bent u aan het juiste adres voor een verantwoorde rijbewijs lening. Want niet iedereen kan het zomaar betalen.

Rijbewijs financiering

De juiste rijbewijs lening

Wij verstrekken kredieten vanaf € 2.500. Maar ook met een lagere leenbehoefte kunt u doorgaans bij ons terecht. Goed nieuws, want een rijbewijs kost vaak niet meer dan € 2.000. Om een rijbewijs te financieren heeft u de keuze uit een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet.

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet is vaak de beste optie als u minder dan € 2.500 leent. De meeste mensen die geld lenen voor een rijbewijs sluiten een Doorlopend Krediet af van 10.000. Vervolgens nemen zij alleen het bedrag op dat zij nodig hebben. De rest laten ze gewoon staan. Want dat kan bij een Doorlopend Krediet. En u betaalt alleen rente over het geld dat u opneemt.

Voordelen Doorlopend Krediet

 • Variabele lage rente vanaf 8,6%.
 • Geen vaste looptijd, dus veel flexibiliteit. 
 • Altijd toegang tot extra geld, maar u bepaalt zelf hoeveel geld u precies opneemt. 

Persoonlijke Lening

Voor een Persoonlijke Lening geldt 5.000 als minimum. U leent dit bedrag in één keer en betaalt rente over het volledige bedrag. Dat lijkt misschien zonde voor een rijbewijs, maar is in sommige gevallen best slim. Bijvoorbeeld als u andere schulden heeft en die zo in één keer kunt meenemen in één nieuwe extra voordelige lening. Lees meer over uw bestaande lening oversluiten

Voordelen Persoonlijke Lening

 • Vaste rente vanaf 7%. 
 • Vaste looptijd en vast maandtarief. U weet dus precies hoeveel de lening kost en wanneer u het krediet aflost. 
 • Eenmalig een vast bedrag lenen. 

Weet u nog niet precies welke lening bij u past? Gebruik onze leenwijzer en ontdek het direct. 

Kosten autorijbewijs

Een autorijbewijs kost gemiddeld € 1.600. Stel u kiest een Doorlopend Krediet van 10.000. Dan betaalt u tussen de 6,9% en 8,9% rente*. Met een theoretische looptijd van 5 jaar, betaalt u maandelijks € 100 aan aflossing en rente. Omdat u maar € 1.600 opneemt, betaalt u per maand meer aflossing dan rente. Op deze manier lost u het krediet extra snel af. Neemt u toch extra geld op, dan duurt het aflossen weer iets langer. 

* Het definitieve rentepercentage wordt bepaald op basis van uw woon-, werk- en leefsituatie. 

Kosten motorrijbewijs

Voor een motorrijbewijs bent u vaak goedkoper uit dan voor een autorijbewijs. Maar omdat u ook in dit geval minder dan € 2.500 wilt lenen, gelden dezelfde bedragen als voor de autorijbewijs lening. Kiest u voor een Persoonlijke Lening, dan leent u € 2.500 tegen een vaste rente tussen de 8,9% en 10,9%*. U lost de lening in 5 jaar af en betaalt maandelijks € 52,48 aan aflossing en rente. Dit geldt zowel voor een auto- als motorrijbewijs. 

* Het definitieve rentepercentage wordt bepaald op basis van uw woon-, werk- en leefsituatie.

Leentips voor uw rijbewijs 

 • Pas op met een rijbewijs op afbetaling
  Veel rijscholen bieden ook de mogelijkheid om een rijbewijs op afbetaling te kopen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar pas op! Het is gewoon een vorm van geld lenen en door de torenhoge rentes, vaak een hele dure. Vergelijk dus altijd meerdere opties en lees de voorwaarden goed door. 
 • Bedenk of een Doorlopend Krediet bij u past
  Omdat u toegang krijgt tot meer geld dan u nodig heeft, is het belangrijk dat u goed bedenkt of dit bij u past. Het vergt net wat meer zelfdiscipline om het krediet af te lossen en niet opnieuw op te nemen. 
 • Vergelijk het aanbod van meerdere banken
  Wij sturen u het aanbod van meerdere banken in één overzicht. Zo kunt u uw opties eenvoudig vergelijken en zelf een verantwoorde keuze maken.  

 

Online geld lenen

Lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij betekent verantwoord geld lenen tegen één van de laagste rentetarieven van Nederland. Hiervoor werken wij samen met gespecialiseerde banken zoals InterBankNationale-Nederlanden Bank en DEFAM. Zij verstrekken het krediet en wij regelen de rest. Gewoon online en zonder advies. Het is daarom belangrijk dat u zelf voldoende financiële kennis heeft.

Lees meer over onze werkwijze of vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen