Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 27 juni 2023
Auteur: Halmar Wolfswinkel Via: https://www.bnpparibas.nl/nl/

BNP Paribas verlengt looptijd leningen tot 180 maanden

Sinds kort is het mogelijk om een lening af te sluiten met een looptijd tot 180 maanden - ofwel 15 jaar - bij onze partnerbank BNP Paribas.

De langere looptijden gelden voor een aantal leendoelen.

Een looptijd van 180 maanden:

  • Aanschaf tweede woning/recreatiewoning
  • Woningverbetering
  • Verduurzaming eigen woning
  • Boot

Een looptijd van 144 maanden:

  • Camper
  • Caravan

De langere looptijd is goed nieuws voor mensen, die op zoek zijn naar een voordelige lening voor langere tijd of naar een aantrekkelijk alternatief voor een hypotheek. Een langere looptijd betekent namelijk lagere maandlasten. Gebruikt u de lening voor uw huis, heeft u bovendien recht op fiscaal voordeel. U kunt ook berekenen wat uw fiscale voordeel is.

Waarom een persoonlijke lening met een langere looptijd?
Heeft u een leuke vakantiewoning op het oog, maar is het lastig om een tweede hypotheek te krijgen? Of wilt u uw hypotheek verhogen om uw huis te verduurzamen, maar loopt u aan tegen de huidige hoge hypotheekrente?

Lastig, want een tweede/verhoogde hypotheek wordt meegenomen in de 30 jaar looptijd van uw hypotheek. Daar komt bij dat u waarschijnlijk in een hogere risicoklasse gaat vallen voor uw hypotheekverstrekker. Hierdoor worden de hypotheekkosten nog hoger.

Een persoonlijke lening voor uw huis kan een uitkomst zijn, zeker met de huidige verlengde looptijden. Want een langere looptijd betekent lagere maandlasten. Als u de lening gebruikt voor uw huis, is de rente zelfs (onder voorwaarden) volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Een persoonlijke lening met een looptijd tot 15 jaar biedt lagere maandlasten dan bij maximaal 10 jaar. Dit in tegenstelling tot hogere maandlasten bij een tweede/verhoogde hypotheek.

Houd er wel rekening mee dat een persoonlijke lening voor een camper, caravan of boot heeft u geen recht op fiscaal voordeel.

Zoals we hierboven al schreven, bepaalt het leenbedrag in combinatie met het leendoel de looptijd. 

Voorwaarden van een persoonlijke lening met een looptijd tot 180 maanden
Een persoonlijke lening met een verlengde looptijd tot 180 maanden kent een aantal voorwaarden:

  • Leenbedragen van 10.000 euro tot 75.000 euro
  • De looptijd van de lening moet aansluiten bij het leendoel. Voorbeelden: waarom zou u 15 jaar lang een lening afbetalen voor een boot, die u na 10 jaar alweer wilt verkopen? Of voor een verbouwing, als u van plan bent binnen 5 jaar te verhuizen.
  • U dient bij het afsluiten van de lening een extra document aan te leveren: de offerte/opdrachtbevestiging, inclusief de naam van de leverancier en van uzelf als klant.

In tegenstelling tot bij leningen met een looptijd tot 120 maanden, kunt u bij lening tot 144 of 180 maanden geen extra aflossingen doen.

Gerelateerd nieuws:

BNP Paribas verhoogt leeftijdsgrens leningen

Hoe kunt u een recreatiewoning financieren?

Wat betekent de looptijd van een lening?

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen