Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Goedkopere lening afsluiten door lagere rente

Datum: 14 maart 2016

Goedkopere lening afsluiten door lagere rente

Goed nieuws! Per februari heeft een aantal grote kredietverstrekkers hun rentetarieven verlaagd. Dit geldt ook voor onze partnerbanken DEFAM en InterBank. Dat ziet u dus terug in lagere rentetarieven voor uw lening via de Nederlandse Kredietmaatschappij. Zo sluit u een doorlopend krediet nu af tegen de lage rente van 4,4%. Een persoonlijke lening afsluiten kan vanaf de lage rente van 4,5%.

Geld lenen lage rente

Een lagere rente is bijna geen nieuws meer. De hypotheekrente en de rente op uw spaarrekening daalden de afgelopen jaren al fors. Toch is het opvallend dat nu eindelijk de rentetarieven voor leningen dalen. De rente voor geld lenen bleef namelijk steeds achter. Dat de rentetarieven voor leningen nu wel dalen, komt door verschillende factoren.

Rentetarieven dalen door crisismaatregelen

Een van de redenen voor de lagere rente is de renteverlagingen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Om de economische crisis in de Eurolanden te bestrijden, zorgt de ECB dat consumentenbanken goedkoop geld kunnen lenen. Dat kan inmiddels tegen de extreem lage rente van 0,15%. De hoop is dat banken dit geld ook tegen een lage rente lenen aan bedrijven en consumenten, zodat zij het vervolgens kunnen uitgeven.

Concurrentie aanbieders leningen

Daarnaast komen er steeds meer spelers op de markt voor leningen. Grotere kredietverstrekkers ondervinden meer concurrentie van nieuwe aanbieders. Ze beginnen nu te merken dat ze hierdoor leningen mislopen. Om toch interessant te blijven voor klanten, bieden ze hun klanten nu ook leningen tegen lagere tarieven.

Rentetarieven vergelijken

Kredietverstrekkers bieden hun leningen aan vanaf bepaalde rentetarieven. Maar voor welk tarief u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Zo spelen uw leeftijd en inkomen een rol, maar ook hoeveel u wilt lenen en wat de looptijd van uw lening wordt. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan als u een lening gaat afsluiten en vergelijk de rentetarieven. U weet dan precies hoeveel rente u bij welke aanbieder betaalt. Zo kiest u eenvoudige de voor u beste en voordeligste lening.

Vrijblijvend offerte aanvragen